Gå til indhold

ok-2018

Vær med, når vi oversvømmer Facebook

OK18-forhandlingerne er gået ind i den afgørende fase, og konflikten er tættere på end nogensinde. Derfor sætter offentligt ansatte nu massivt pres på arbejdsgiverne med en stor Facebookevent. Se, hvordan du og dine kollegaer kan være med

11. april 2018

Artikel
Billede-af-Runa_skåret.jpg

Forfatter: Lea Holtze

Slutspillet er i gang. I dag og i morgen er parterne indkaldt til de måske afsluttende forhandlinger i Forligsinstitutionen, og konflikten er tættere på end nogensinde. Derfor lægger landets 800.000 offentligt ansatte nu massivt pres på arbejdsgiverne ved at arrangere Facebook-eventen '5 i 12'. Du og dine kolleger kan også være med - det er dog vigtigt at gøre opmærksom på, at man skal have sin leders  accept, hvis det sker i arbejdstiden.

Kravet om ordentlige løn- og arbejdsvilkår kommer nemlig ikke alene fra forhandlerne omkring mødebordet, men fra en historisk stor gruppe af offentligt ansatte på tværs af fag. Det viser de ved at mødes med deres respektive kollegaer i morgen torsdag den 12. april kl. 11.55 for at tage et fællesbillede uden for eller på arbejdspladsen. Billedet deles efterfølgende på de sociale medier.

Jo flere, der er med, jo kraftigere lyder budskabet ude i verden og helt ind i Forligsinstitutionens mødelokale.

Vil du og dine kolleger også være med? Se her, hvordan I gør:

Forberedelse:

  • Er I på arbejde, skal I bede om jeres leders accept. Alternativt skal det ske i fritiden.
  • Informer dine kollegaer om eventen. Bed dem alle om at møde kl. 11.55 torsdag d. 12. april på et udvalgt sted, fx foran eller på arbejdspladsen. Det er lige meget, hvor mange eller få I er på arbejde – det vigtige er at vise, hvor mange forskellige mennesker vi er, der bakker op.
  • Print skilte, som du finder her, til dine kollager (pdf).

Tag billedet:

  • Stil folk tæt sammen og bed dem holde skiltene foran deres brystkasser, så det ikke dækker ansigterne. Når I skal tage billedet så sørg for, at den, der tager billedet, står med solen i ryggen.
  • Tag billedet med en mobiltelefon og del med det samme billedet på Facebook og Instagram og brug #Enløsningforalle.

Spred billedet:

  • Bed dine kollegaer om også at dele billedet. Hele Facebook vil svømme i billeder af folk der er en del af EN LØSNING FOR ALLE! Når I deler billedet, så husk at skrive hvilken arbejdsplads og hvilken by, I kommer fra.
Bliv medlem