Gå til indhold

OK 2018

Stand-upper tager social­pædagog­ernes parti

'I kæmper også de udsatte og sårbare menneskers sag med den her kamp', siger komikeren Sebastian Dorset til alle socialpædagoger, der er på vej i konflikt for at sikre en reallønsfremgang de næste tre år

16. marts 2018

Artikel
Dorset.jpg

Forfattere: Kit Lindhardt og Lea Holtze

Foto: Nils Lund Pedersen

Det er så nedladende og fuldstændig forkert, når arbejdsgiverne omtaler offentligt ansatte som en udgift, som skal spares på.

Det mener samfundssatiriker og komiker Sebastian Dorset, som gav et interview til fagbladet Socialpædagogen efter at have optrådt foran 600 tillidsrepræsentanter til Socialpædagogernes TR-stormøde i Odense tidligere på ugen.

– Offentligt ansatte er jo dem, der gør, at privatansatte kan gå på arbejde, siger Sebastian Dorset, som i den grad står på socialpædagogernes og de øvrige offentligt ansattes side i den truende konflikt mellem arbejdsgiverne og lønmodtagerne.

Se Sebastian Dorsets videohilsen til socialpædagoger her: 

For at se denne video skal du give tilladelse til de nødvendige cookies.
Giv tilladelse her

Den 47-årige komiker har svært ved at begribe, at arbejdsgiverne taler om, at de offentligt ansatte får for meget i løn. Netop det emne tog han op flere gange under sin stand up-optræden til TR-stormødet:

– Det er åbenbart tilladt at kalde jer for grådige. Det må jo bare betyde, at folk ikke har set jeres lønsedler. Men fordelene ved at have et job som jeres er - jeres partnere har ikke taget jer for pengenes skyld. Det er ren kærlighed, sagde han og høstede et latterbrøl fra salen.

I kæmper for de udsatte

Sebastian Dorsets budskab til jer offentligt ansatte socialpædagoger, der er på vej i konflikt, er, at det ikke kun er jeres egen kamp, I kæmper ved at strejke og støtte op om konflikten.

– Jeg synes, I skal kæmpe en kamp for at få nogle ordentlige vilkår – ikke kun for jeres egen skyd, men også fordi I hjælper nogle mennesker, der er udsatte og psykisk sårbare og bliver mere og mere pressede. I kæmper også deres kamp. Det skal I huske, når I går på barrikaderne, siger Sebastian Dorset.

Hvis han skulle give ét råd til socialpædagogerne i denne konflikttid, så skulle det være at fortælle alle, hvad en helt almindelig arbejdsdag som socialpædagog går ud på.

– Vis, hvor presset det er, og hvor meget man skal nå, og prøv så at få nogle almindelige mennesker til at gøre det samme. De ville nok ret hurtigt sige, at det er ikke menneskeligt muligt hverken for dem, man hjælper, eller for socialpædagogerne.

Bliv medlem