Gå til indhold

TR-stormøde

Benny til TR’er i konflikt: I holder kompasset

I har den vigtige rolle som forpost og skal vise vejen for jeres kolleger gennem en konflikt, sagde Benny Andersen til de 600 TR, som var samlet til stormøde tirsdag forud for den varslede storkonflikt. En konflikt, der handler om realløn

13. marts 2018

Artikel
Benny_Stormode_NilsLund_1128x600.jpg

Forfatter: Malene Dreyer

Foto: Nils Lund Pedersen

– I er med. I er de udvalgte, og I holder kompasset på vegne af både jeres strejkende kolleger, jeres lockoutede kolleger og alle de kolleger, som bakker op og gerne vil vise sympati.

Sådan sagde forbundsformand Benny Andersen i sin tale til de 600 tillidsrepræsentanter, som var samlet til stormøde for at drøfte situationen og i fællesskab forberede sig på den forestående konflikt, som truer med at ramme hele det offentlige arbejdsmarked efter påske. Han understregede, at det er et stort ansvar at være TR på en arbejdsplads i konflikt.

– Fronterne trækkes op og gode kolleger står pludselig på den anden side. Og det er ikke bare teknik, beløb og strategier, der fylder. Også menneskeligt kan der komme noget på spil ved at stå, som I står – midt i det hele, sagde Benny Andersen.

En fælles kamp
Samtidig huskede han tillidsrepræsentanterne på, at de ikke står alene i denne kamp. Der er opbakning at hente fra alle de socialpædagoger, som ikke er direkte konfliktramt.

– Det er en fælles konflikt – og opgaven er lige så stor på de arbejdspladser, der ikke er udtaget. Alle skal støtte, skabe gejst, bakke op – og i det hele taget være solidariske, sagde Benny Andersen som opfordring til de mange, som ikke er direkte berørt af konflikten.

Desuden er det en samlet fagbevægelse, der går til kamp.

– Vi er ikke alene. Vi står skulder ved skulder med alle de mange andre organisationer. Faktisk er vi mere end 800.000 offentlige lønmodtagere i denne konflikt. Tænk på dét, når I står som TR. For I er dem, jeres kolleger kigger på nu.

Benny Andersen, forbundsformand

Det handler om realløn
Med udsigt til at 450.000 offentligt ansatte lockoutes og landet lægges ned, kan tvivlen godt melde sig, erkendte forbundsformanden: Har vi nu spændt buen for hårdt? Er de der 4-500 kroner om måneden virkelig det værd? Men svaret er et klart og overbevisende JA, det er det værd. Og det er nødvendigt. Konflikten handler ikke om spisepauser for akademikere eller lærernes arbejdstid, men derimod om reallønsstigninger, understregede Benny Andersen:

– Vi sender jer i konflikt på realløn. Vi vil have reallønsstigninger og vi er ikke urimelige.

Forbundsformanden påpegede, at selv om det er en stor opgave, der venter, så er det i den grad en særdeles meningsfuld opgave:

- I laver noget lige nu, der rækker langt, langt ud over jer selv. Det er stort, og det er historisk – og derfor skal vi holde den knitrende højrøde blafrende fane helt op til himlen.  I er på alle måder vigtige i vores vej mod forhandlingsbordet. For det er stadig dér, vi helst vil være. Omkring bordet. I forhandlinger. Vi SKAL have en reallønsstigning.

Bliv medlem