Gå til indhold

OK 2018

Nu kan vi komme videre i forhandlingerne

Nye signaler fra KL giver liv til OK-forhandlingerne - en klar og meget positiv melding, siger forbundsformand Benny Andersen

14. februar 2018

Artikel
OK-logoB.jpg

Forfatter: Jens Nielsen

Signalet var ikke til at tage fejl af: KL går stadig efter at få afsluttet OK-forhandlingerne efter planen – d. 28. februar – og de kommunale arbejdsgivere er også indstillet på at indgå en arbejdstidsaftale på lærerområdet, der indeholder ændringer. Det giver grund til ny optimisme omkring forhandlingerne.

Sådan siger Socialpædagogernes formand, Benny Andersen, efter onsdagens politiske forhandling mellem Forhandlingsfællesskabet og KL.

Han forstår godt, at der har været en spirende utålmodighed omkring forhandlingerne:

– Jeg forstår godt, at man ude omkring begynder at undre sig over, at det hele tilsyneladende står og falder med lærernes aftale. Men det har jo også været et fortegnet billede – og nu er der heldigvis klare signaler om, at vi skal videre.

Aftalen efter onsdagens forhandlinger er nu, at de følges op af en ny runde lørdag med start kl 11. Det er en forhandling, der ikke er sat noget sluttidspunkt på, og som er tænkt som den sidste forhandling ved ’det store bord’.

Meldingen fra KL i dag var meget positiv: Der er en klar vilje til at komme i mål, og det betyder, at vi igen er i en forhandlingssituation, hvor vi kan tale om tingene og dermed komme nærmere nogle konkrete aftaler

Benny Andersen, formand, Socialpædagogerne

– Om vi når et resultat der, kan jeg da godt være i tvivl om – det vil vise sig. Men meldingen fra KL i dag var meget positiv: Der er en klar vilje til at komme i mål, og det betyder, at vi igen er i en forhandlingssituation, hvor vi kan tale om tingene og dermed komme nærmere nogle konkrete aftaler, siger Benny Andersen.

Der er efter onsdagens møde fortsat det store udestående, at KL ikke har meldt ud om deres forventning til den økonomisk ramme for de samlede forhandlinger. Men inden de nye forhandlinger lørdag skal der fredag forhandles på det statslige område, og disse forhandlinger kan meget vel føre til, at det lørdag er afklaret, hvad de kommunale forhandlere har at rutte med.

– Det er selvfølgelig en forudsætning, at rammen er på plads. Vi fastholder fra Forhandlingsfællesskabet, at der skal være midler til at sikre en reallønsfremgang, midler til organisationernes egne forhandlinger og til puljemidler til indsatser i forhold til fx rekruttering og ligeløn. Og vi har på dagens møde gjort det meget tydeligt over for KL, at vi forventer, at vi når frem til en aftale, der giver en reallønsfremgang til alle, siger Benny Andersen.

Læs mere om OK 2018 på vores kampagneside sl.dk/ok18

Bliv medlem