Gå til indhold

Kongres 2018

Sanimir: 'Møderne i min kreds ligger for langt væk'

Sanimir Sekulic ville gerne være mere aktiv i forbundet, men da han geografisk arbejder i udkanten af sin kreds, når han aldrig med til medlemsmøderne. På årets kongres delte han sammen med 100 andre medlemmer sine ønsker til fremtidens forbund

28. november 2018

Artikel
Sanimir-Sekulic1128x600.jpg

Forfatter: Jakob Ravn Fjordbo

Sanimir Sekulic, 43 år, kreds Lillebælt. Arbejder på asylområdet med børn og unge i Center Jelling under Røde Kors.

Hvad var det vigtigste, du fik sagt på årets kongres?
-Jeg har talt om årsagen til, at jeg ikke selv er mere deltagende i medlemsmøder. For alle møderne i min kreds ligger tidsmæssigt og geografisk rigtig uheldigt i forhold til min arbejdstid og arbejdssted. Lillebælts kreds er kæmpestor. Normalt holder de møder i Odense, mens jeg selv arbejder i Jelling. Det betyder, at jeg skal bevæge mig rigtigt langt for at nå det. Samtidig ligger møderne i hverdagene, så det hænger slet ikke sammen for mig at deltage. Derfor har jeg foreslået, at kredsen kunne lægge nogle møder i weekenderne for de medlemmer, som ikke har mulighed for at deltage i hverdagen. For jeg vil faktisk gerne være med.

Hørte du noget på kongressen, der overraskede dig?
-Nej, det synes jeg ikke rigtig. Men det var interessant at høre, hvor mange der mente, at tillidsrepræsentanternes rolle skulle præciseres meget mere, og at de skulle blive et stærkere bindeled mellem arbejdspladsen og forbundet. Det synes jeg er en god ide. På min arbejdsplads har vi for eksempel ikke en rigtig overenskomst. Vi er beskyttet af en form for protokollat(en forpligtende tekst red.), som er lavet mellem SL og HK. Men jeg kunne egentlig godt tænke mig, at vi pædagoger som er ansat under Røde Kors fik vores egen overenskomst. De har de lærere, der arbejder i Røde Kors for eksempel. 

Hvad kan forbundet blive mere relevant i dit arbejdsliv?
-Jeg synes allerede, forbundet er relevant, men jeg kunne godt ønske mig, at ledelsen var mere aktiv og mere synlig i de politiske debatter, der omhandler vores arbejdsvilkår. Så ville jeg føle mig mere som en del af en kæmpende organisation, som gør noget for medlemmernes rettigheder og bedre vilkår. Det kan man nogle gange godt glemme i hverdagen.

Læs også om Henriettes og Joachims oplevelser fra kongressen her og her

 

En dag på kongres

På dette års kongres deltog små 100 særligt inviterede medlemmer fra hele landet. Sammen skulle de lægge grundstenene til det nye medlemsprojekt, "Vi er socialpædagogerne", der over de næste to år skal bringe forbundet tættere på medlemmerne. 

Socialpædagogen fangede tre af dem efter kongressen til en snak om arbejdslivet, forbundet og forbindelsen mellem de to. 

Bliv medlem