Gå til indhold

Falck Healthcare

Signe fik hjælp efter ulykken

Som medlem af Socialpædagogerne kan familieplejere få gratis krisehjælp hos Falck Healthcare. Signe Welling fik god hjælp, da hun kom i chok efter at have oplevet en voldsom dødsulykke på nært hold

1. august 2017

Artikel
redningspost.jpg (1)

Forfatter: Maria Rørbæk

Det skulle have været en dejlig dag i sommerlandet, men det blev en frygtelig oplevelse. Familieplejer Signe Welling var for nogle år siden i Bon-Bon-land med bio-børn og plejebørn, da der skete en dødsulykke med et andet barn.
- Det var forfærdeligt for mig, fordi jeg var helt tæt på. Barnet kravlede over hegnet og løb lige ud foran skinnerne på den rutschebane, hvor vi sad i forreste vogn. Jeg prøvede at redde ham efter ulykken og lagde ham i aflåst sideleje, men der var ikke noget at gøre, fortæller Signe Welling.
Situationen var meget kaotisk og samtidig med, at Signe Welling desperat prøvede at hjælpe det fremmede barn, havde hun også ansvaret for sine egne børn og plejebørn.
- Jeg måtte få de ældste til at tage sig af de yngste, og mens andre tog sig af det forulykkede barn løb jeg rundt i Bon-Bon-land og prøvede at finde hans forældre. Jeg råbte: ’Hvem mangler et barn, hvem mangler et barn,’ og til sidst fandt jeg dem, fortæller hun.
Ulykkeligvis stod barnets liv ikke til at rede, og da Signe Welling kom hjem fra Bon-Bon-land, havde hun det meget skidt.
- Jeg følte mig helt magtesløs. Helt i chok. Og så kom jeg i tanke om, at der var et eller andet med, at Socialpædagogerne havde en psykologaftale, som familieplejere kan bruge.

Gode samtaler
Signe Welling ringede til Socialpædagogerne og fik herigennem fat i Falck Health Care.

- Det var så godt. Allerede næste dag blev jeg ringet op af en psykolog, der var virkelig god. Han hjalp mig ved at tale oplevelsen igennem. I starten følte jeg vrede og skyldfølelse, men det hjalp han mig af med. Jeg havde gjort, hvad jeg kunne gøre. Senere fik jeg også hjælp til at tale med børnene om oplevelsen. Det var blandt andet også vigtigt at tale med dem om, at det ikke var vores skyld, selv om vi jo havde siddet i den vogn, der kørte ind i barnet. Og i det hele taget tale med dem om, hvad det var, der var sket.

Signe Welling vurderer selv, at samtalerne gjorde en positiv forskel, så hun ikke har fået traumer af oplevelsen – selv om det selvfølgelig stadig står som en tragisk oplevelse.

- Psykologen ringede flere gange for at følge op og høre, hvordan det gik, og det var utrolig positivt, fortæller hun.

Hvis du selv kommer ud for en alvorlig hændelse som fx sygdom, ulykke, vold eller trusler, kan du som familieplejer og medlem af Socialpædagogerne også få hjælp af Falck Health Care. Det er en forudsætning for at gøre brug af ordningen, at du er fuldt medlem (ikke familieplejer som bierhverv,) og at hændelsen, du søger hjælp til, er arbejdsrelateret og opstod under dit medlemskab.

Gratis psykologhjælp

Her kan du læse mere om Socialpædagogernes tilbud til familieplejere, der har brug for krisehjælp.

Bliv medlem