Gå til indhold

pension

Nye regler på vej: Overvej en alderssum

Med udsigt til, at reglerne for pensionsopsparingen ændres, kan det være en fordel at starte en alderssum inden nytår. Sådan lyder rådet fra pensionsselskabet PKA

30. oktober 2017

Artikel

Forfatter: Malene Dreyer

Lige nu er der forslag i Folketinget om at ændre reglerne for alderssum fra d. 1. januar 2018. Socialpædagogernes pensionsselskab, PKA, råder medlemmer til at overveje at starte en alderssum, inden de nye regler træder i kraft, for det er der flere fordele ved.

En alderssum er en opsparing, som ikke bliver modregnet i pensionen fra det offentlige, og derfor er der flere der benytter den mulighed for at spare ekstra op til pensionslivet.

I dag kan du årligt indbetale 29.600 kr. uanset din alder, men i fremtiden kommer der aldersbestemte indbetalingsgrænser. Hvis der er længe til din folkepensionsalder, kan du maksimalt indbetale 5.000 kr. årligt. Hvis der under fem år til din folkepensionsalder, kan du indbetale 45.000 kr. årligt fra 2018.

Derudover vil en alderssum, der er oprettet efter 1. januar 2018 først kunne udbetales tre år før din folkepensionsalder. Tidligere kunne du få alderssum udbetalt fem år før din folkepensionsalder.

PKA har disse råd til sine kunder:

Har du over 5 år til folkepensionsalderen:

  • Start med at indbetale til en alderssum inden 2018. Så kan du stadigvæk få din alderssum udbetalt fem år før din folkepensionsalder. Gælder også dine indbetalinger efter 2018.
  • Du kan indbetale op til 29.600 kr. i år. Efter 1. januar 2018 er det kun muligt at indbetale 5.000 kr. årligt på din alderssum.

Har du under 5 år til folkepensionsalderen:

Om ændringerne får betydning for dig afhænger af, om du allerede i dag har en alderssum, og hvor meget du sparer op. I dag kan du op til 29.600 kr. på en alderssum, og fra 2018 kan du indbetale op til 45.000 kr. årligt.

  • Har du allerede oprettet alderssum, så kan du få opsparingen fem år før din folkepensionsalder. Det gælder også dine indbetalinger efter 2018.
  • Har du ikke en alderssum, er det en god ide at oprette én i år. Så kan du nemlig få pengene udbetalt 5 år før din folkepensionsalder.

Læs mere om de nye regler for alderssum på pka.dk/nyeregler

Bliv medlem