Gå til indhold

Pension

Steget med 50.000 kr. på fem år

Høje afkast og stigende indbetalinger er de væsentligste årsager til stor stigning i pensionerne

16. december 2016

Artikel

Forfatter: Af Malene Dreyer

Nye tal fra PKA viser, at socialpædagoger får en del flere penge at forsøde pensionisttilværelsen med – i løbet af de seneste fem år har de fået markante stigninger i deres forventede livsvarige pensioner.

En typisk socialpædagog på 40 år kunne således i 2011 se frem til en årlig livsvarig pension på ca. 80.000 kr. Fem år senere i 2015 kan det samme medlem se frem til en livsvarig pension på ca. 130.000 kr. Tallet stiger yderligere i 2016, og PKA forventer, at pensionen også vil stige frem mod medlemmets pensionering.

Stigningerne har flere årsager: PKA har i perioden haft et gennemsnitligt afkast på 8 pct., de årlige indbetalinger er steget med knap 5.000 kr., og pensions­alderen er blevet hævet og følger folkepensionsalderen.

Socialpædagogernes formand Benny Andersen er godt tilfreds. Særligt er PKA’s høje afkast og socialpædagogers øgede indbetalinger de væsentligste grunde til den markante stigning i pensionen.

– Jeg er meget glad på socialpædagogernes vegne. Vi er både lykkedes med at få pensionen prioriteret i overenskomsterne og har også kunnet udstikke rammerne, så PKA har formået at få gode afkast på investeringerne til pensionerne. Resultatet ser vi nu, siger Benny Andersen.

Han påpeger, at også PKA’s lave omkostninger spiller en rolle: Når medlemmerne betaler mindre i administration, er der flere penge til opsparing.

Bag tallene gemmer sig bl.a. også det faktum, at socialpædagoger i de seneste fem år har forlænget arbejdslivet med 10 måneder: I 2011 gik socialpædagoger i gennemsnit på pension, da de var 63 år og fire måneder – i 2015, da de var 64 år og to måneder.


Bliv medlem