Artboard 1icon_burger icon_checkmark_red icon_checkmark icon_cross icon_down icon_download icon_edit icon_exclamationbox icon_eye icon_facebook icon_heart icon_home icon_house icon_lock icon_magnify icon_papers icon_prize icon_quote icon_site-switchericon_star icon_studerende icon_trio icon_twitter icon_up
Menu

Løn til nyuddannede pædagoger

Hvad kan du regne med at tjene som nyuddannet socialpædagog? Få et overblik over lønnen.

Nyuddannet

Som nyuddannet socialpædagog tjener man i gennemsnit knap 26.000 kroner pr. måned. Hertil kommer 14 % i pension og eventuelle tillæg for arbejde uden for normal arbejdstid. Den præcise løn afhænger af, hvor man er ansat i landet, og af hvilke funktioner, man bestrider i sit arbejde.

Grundløn

Pædagogers løn består af en grundløn. Derudover kan der aftales funktions- og kvalifikationsløn og resultatløn.

Grundlønnen - eller begyndelseslønnen - for en nyuddannet socialpædagog i for eksempel i Københavnsområdet er 26.978 kroner (pr. 1. januar 2019).

Efter 10 års arbejde som pædagog er du som minimum garanteret en løn på 29.031 kroner. (pr. 1. januar 2019)

Mindstelønninger

Pr. 1. januar 2019 gælder følgende mindstelønninger for socialpædagoger:

  • Begyndelsesløn: 25.845 - 26.978
  • Efter 6 års beskæftigelse: 27.151 - 28.129
  • Efter 10 års beskæftigelse: 29.031 - 29.754

Til alle beløb kommer 14 % i pension.

Når lønnen angives i intervaller skyldes det, at der er geografiske forskelle på lønnen - højst i hovedstadsområdet - lavest i landkommunerne i provinsen.

Her er tale om mindstelønninger. Der kan lokalt være indgået aftaler om løn på grundlag af særlige kvalifikationer og/eller særlige funktioner.

Ovenstående gælder for det kommunale område. Hvis du vil lave en beregning på det regionale område, så er tallene tilgængelige på siden om løn.