Gå til indhold

Krisehjælp gjorde stor forskel for Anne Mette

Efter trusler fra sit plejebarn havde Anne Mette Nielsen brug for krisehjælp – og det fik hun gennem Socialpædagogerne. Læs også, hvordan hun lige nu har gavn af forbundets lønforsikring.

Artikel

Da Anne Mette Nielsen blev familieplejer i 2009, meldte hun sig med det samme ind i Socialpædagogerne. Og det har været til stor gavn.

– Man er mindre ensom, når man har Socialpædagogerne som bagstopper. Og jeg må da virkelig sige, at jeg har haft gavn af mit medlemskab.

I den periode Anne Mette har været medlem, har hun både fået et godt fagligt fællesskab, krisehjælp i forbindelse med en trusselssag, en forsikring under ledighed, hjælp til at forhandle en bedre kontrakt på plads og støtte i en sag, hvor arbejdsgiveren (et særligt familieplejeprojekt) ville have hende til selv at sige op, da plejebarnet skulle flytte på grund af misbrugsproblematikker.

Sådan siger Anne Mette Nielsen:

– Jeg var i forvejen slået helt ud, fordi det føltes som en fiasko, at plejebarnet ikke længere kunne være hos os. Så jeg kunne nemt bare være kommet til at sige ja – og så gå grædende fra mødet. Men heldigvis tog en konsulent fra Socialpædagogerne med. Han lagde vægt på, at det jo ikke var mig, der ville stoppe, der var tale om en fejlanbringelse. Og så endte det med, at jeg blev sagt op i stedet for selv at skulle sige op, og det fik stor betydning, fordi der så var tre måneders opsigelse.

En uundværlig støtte

Anne Mette Nielsen og hendes mand åbner deres hjem for teenagere med store udfordringer, og der er tale om forholdsvis korte anbringelser. Selvom hun for det meste er glad for arbejdet, har der også været kriser undervejs. Som dengang hun blev truet af et plejebarn, der spærrede vejen og sagde, at han ’ville smadre hende.’

– Han blev akut fjernet fra vores plejefamilie, ja, faktisk blev han hentet af politiet, så det var ret voldsomt. Gennem Socialpædagogerne fik jeg krisehjælp af en psykolog, der hjalp mig til at se, at jeg havde handlet hensigtsmæssigt og konfliktnedtrappende, men at det ikke altid kan lykkes at hjælpe og redde andre. Det gjorde en stor forskel for mig, siger Anne Mette Nielsen.

Hjælp fra Socialpædagogernes Lønforsikring

Lige nu får hun også gavn af Socialpædagogernes Lønforsikring, da hun er arbejdsløs mellem to plejeforhold – og er sikret 80 procent af sin indtægt. Når næste kontrakt skal underskrives, vil hun først sende den til gennemlæsning hos Socialpædagogerne.

– Det gør jeg altid, og det har gjort mig skarpere i forhandlingen, fx har jeg fået ændret en kontrakt, så der tydeligt stod, at kommunen skulle dække kørselsudgifterne i forbindelse med plejebarnets skolegang.

Også når det hele går godt, har Anne Mette Nielsen glæde af Socialpædagogerne.

– Jeg deltager i alt, hvad der af arrangementer for familieplejere og har fået et virkelig godt netværk. Det giver en faglig stolthed at være med i et fællesskab af dygtige familieplejere.

TRE STÆRKE FORDELE VED AT VÆRE MEDLEM

  • Du er dækket af vores kollektive lønforsikring, når du er medlem af både Socialpædagogerne og Socialpædagogernes A-kasse
  • Hjælp til gennemgang af ansættelseskontrakt
  • Gratis krisehjælp hos psykologer ved alvorlige hændelser
Bliv medlem
Bliv medlem