Artboard 1icon_burger icon_checkmark icon_checkmark_red icon_cross icon_down icon_download icon_edit icon_exclamationbox icon_eye icon_facebook icon_heart icon_home icon_house icon_lock icon_magnify icon_papers icon_prize icon_quote icon_site-switchericon_star icon_studerende icon_trio icon_twitter icon_up
Menu

Akutpakkeindsatsen

Oktober 2013

akutpakke-indsatsen-2013_forside.jpg

Socialpædagogerne iværksatte i september 2013 en undersøgelse af akutindsatsen for medlemmer som stod til at miste dagpengeretten inden den 1. juli. Akutindsatsen bestod i:

- Tilbud om ekstra hjælp fra a-kasse og jobcenteret og lettere adgang til jobtilbud.

- Akutjob-ordningen, hvor arbejdsgivere kan få en præmie for at ansætte folk med mindre end 13 uger tilbage af dagpengeretten.

- Den særlige uddannelsesordning, hvor man kan få en ydelse svarende til 80 eller 60 procent af dagpengene, når retten til dagpenge er udløbet.

Undersøgelsen af akutindsatsen har til formål at kortlægge, hvordan medlemmernes jobmæssige situation er i dag, hvordan de bedømmer indsatsen fra a-kassens og jobcenterets side og hvad de mener der skal til for at minimere risikoen for, at man mister retten til dagpenge.