Artboard 1 no disagree x error
Skift site

Mit faglige fokus: ’Jeg hjælper borgerne til at finde en ny mening’

Som socialpædagog bruger Tina Harboe Danielsen sin viden om neuropædagogik og sin socialpædagogiske faglighed til at støtte mennesker, der er blevet ramt af en hjerneskade, så de får et meningsfyldt liv tilbage

Maria Rørbæk / Foto: Nils Lund Pedersen

13. maj 2021
Tina Harboe Danielsen_Nils Lund_1128x600.jpg
Socialpædagog Tina Harboe Danielsen elsker sit arbejde – fordi det er fantastisk at opleve, hvordan mennesker udvikler sig, når de bliver mødt med den rette faglige støtte, fortæller hun.

– Jeg er høj i forvejen, men mit arbejde kan altså gøre, at jeg vokser til to meter og tyve. For nogle gange er vi med til at understøtte de små fremskridt, som kan gøre en verden til forskel.

Sådan siger Tina Harboe Danielsen, der bruger sin socialpædagogiske faglighed i Det specialiserede neuropædagogiske team i Slagelse Kommune, hvor hun og kollegaerne har til opgave at hjælpe senhjerneskadede mennesker tilbage til et meningsfyldt liv.

– Jeg har fx haft en borger, der hele dagen sad i sin kørestol og ventede på, at nogen skulle komme og gøre noget for ham. Han kunne ikke gøre noget selvstændigt, for han kunne ikke selv styre kørestolen, og han havde også mistet sit sprog. Ham hjalp vi, så han fik træning i selv at køre en elektrisk kørestol med et joystick, så han i dag kan færdes frit i byen, fortæller hun.