Gå til indhold

Nyhed

Nyt fagblad

Det blad, du netop har åbnet, har vi glædet os meget til at vise dig

13. juni 2019

Artikel

Forfatter: Søren Lauridsen

Det blad, du netop har åbnet, har vi glædet os meget til at vise dig. For bladet er på mange måder en genstart af fagbladet Socialpædagogen, der får nye former for indhold, et nyt udseende – og trykkes på nyt, miljøvenligt papir. Og vi håber, du som medlem tager godt imod bladet. For det er medlemmernes blad.

Derfor bad vi også en flok engagerede socialpædagoger om at give feedback og input til, hvordan et godt fagblad skal være. Mange af de ting, de efterlyste, introducerer vi i dette blad: Fx ’dilemma’ på side 24, hvor vi skriver om nogle af de små og store dilemmaer, I møder i det daglige.

Med ’sofa’ på side 14 har vi relationen i fokus. Denne gang er det kollegerne Marianne og Martin – men det kunne også være en relation mellem leder-medarbejder eller mellem socialpædagog og borger.

Vi vil i hvert blad sætte fokus på et socialpædagogisk tema. Denne gang kan du på side 16 læse om, hvordan en faglig lussing fra Socialtilsynet har styrket pædagogikken på Struer Skolehjem. Og så kan du også i hvert blad møde en person, der kan give inspiration og forhåbentlig sætte nogle tanker i gang i forhold til det svære og dejlige arbejde, du som socialpædagog har og udfører.

Vi vil rigtig gerne fortsætte dialogen med jer medlemmer. Så har du gode ideer til dilemmaer, har du foretaget et spring i dit arbejdsliv, vil du fortælle om din gode relation til en chef, kollega eller borger – eller har du lyst til at dele et rørende, sjovt eller skræmmende øjeblik med os og dine kolleger, så skriv til os på nyhedsrum@sl.dk.

Vi synes selv, at vi har ramt plet med de forandringer, vi har lavet. Forhåbentlig er du enig. Har du gode ideer til, hvad vi kan gøre endnu bedre, så send mig meget gerne en mail med ris eller ros på sln@sl.dk.


God læselyst!

Bliv medlem