Artboard 1 no disagree x error
Skift site

Udviklingshæmning og misbrug - hvad er den gode indsats?

Hvordan kan du bedst støtte en borger med udviklingshæmning, der samtidig har et skadeligt forbrug af rusmidler eller alkohol? I podcasten får du gode råd til at styrke jeres pædagogiske indsats overfor denne komplekse målgruppe

Frederikke Halling Hastrup

10. nov 2022
topbillede_til_artikel_podcast.png
Artiklen har en Podcast tilknyttet

Det kan være særligt udfordrende at arbejde med mennesker med udviklingshæmning og et samtidigt misbrug af alkohol eller hårde stoffer.

Den almindelige misbrugsbehandling er ikke målrettet borgere med nedsatte kognitive funktioner, og derfor kan det ofte være svært for borgeren at få noget ud af behandlingen – så hvordan kan du som socialpædagog bedst støtte borgeren til et mere meningsfuldt liv?

Det korte svar er ’støtte, struktur og meningsfulde aktiviteter’, og i podcasten kan du høre, hvordan den indsats virker i praksis.

REFLEKSIONSVÆRKTØJ: Hvordan arbejder I med borgere med udviklingshæmning, der har et misbrug? Brug dette refleksionsværktøj til at sætte fokus på jeres indsats

Sådan lytter du til podcasten:

Medvirkende: Lene Thomassen, socialpædagog på dag- og døgntilbuddet Mostetoft, og Henriette Bjerregaard, VISO-specialist og socialfaglig udviklingskonsulent i Specialområde Udviklingshandicap i Region Midtjylland.

Tilrettelæggelse og produktion: Mads Christian Heede / Kontekst&Lyd