Artboard 1 no disagree x error
Skift site

Sådan tackler du plejebarnets digitale liv

Børn og unges digitale verden fylder så meget, at man som plejefamilie ikke kan ignorere den – heller ikke, selvom man ikke helt forstår den. Derfor skal mobiltelefoner og tablets ud af værelserne og ind i stuen, så du kan være med

Jette Smed / Foto: Colourbox

02. maj 2022
colourbox17863148_digital adfærd.gif
Fagligt fokus

– Teenagere bruger omkring seks timer om dagen uden for skolen med en skærm. Alene derfor er plejeforældre nødt til at interessere sig for de unges digitale verden.

Sådan siger Jonas Ravn, der er seniorkonsulent og projektleder på Center for Digital Pædagogik CfDP. Det synspunkt er Tore Kargo, der er afdelingsleder i Socialtilsyn Øst, helt enig i.

For plejefamilien er som de nærmeste omsorgspersoner helt centrale, når det kommer til børnenes digitale adfærd, tilføjer Tore Kargo. Og opførsel på nettet er blevet en del af den almindelige dannelse på linje med at sige pænt goddag til gæster og opføre sig ordentligt i en butik. Desuden interesserer tilsynet sig også for familiernes digitale vaner.

– Når man i dag i vuggestuer giver børn på 2 år en bog, så swiper de i stedet for at bladre. De tider er forbi, hvor en plejeforælder kan sige: ’Jeg ved faktisk ikke, hvad de laver på deres skærm, eller jeg går ikke så meget op i det.