Artboard 1 no disagree x error
Skift site

Jeg vil slå et slag for socialpædagogikkens DNA: Relationsarbejde ER fagligt

Socialpædagoger har nogle særlige relations­kompetencer. Det er der ikke noget nyt i. Det nye er, at de skal have et sprog for det – og hylde det som en del af deres faglighed, mener sociolog og VISO-specialist Marie Louise Stochholm, der guider socialpædagoger i hvordan

Lea Holtze / Foto: Kasper Løftgaard

15. jun 2023
Marie Louise Stochholm.png
Fagligt fokus
Selvom relationsarbejde kan være svært at sætte ord på, er det piv fagligt, og socialpædagoger er ekstremt dygtige til det – men ikke til at tale om det. Det mener sociolog og VISO-specialist Marie Louise Stochholm.

En borger med udviklingshæmning og autisme går tur i skoven sammen med en socialpædagog. Pludselig får borgeren det svært og bliver urolig. Socialpædagogen går med langsomme og rolige skridt hen og stiller sig lige ved siden af ham. Havde socialpædagogen lænet hovedet lidt længere frem, havde det virket truende, men ikke her. Og med sin blikkontakt signalerer han til borgeren: Jeg er her med dig, jeg presser dig ikke, og jeg er ikke bange – vi bliver i det sammen, indtil det går over, og så går vi videre.

– Det var topprofessionelt relationsarbejde, konstaterer sociolog, supervisor og VISO-specialist Marie Louise Stochholm begejstret.