Artboard 1 no disagree x error
Skift site

Narrativ praksis

Et menneske kan fortælle utallige historier om sit liv, og mennesket har en tendens til at blive den historie, det fortæller. Det er udgangspunktet for den narrative metode, som denne bog omhandler.

Michael White

21. apr 2016

Indhold

Michael White er en af grundlæggerne af den narrative metode inden for terapi og socialt arbejde, og denne bog viser, hvordan han arbejder med metoden i sin terapeutiske praksis samtidig med, at det teoretiske fundament bag Michael Whites narrative metode præsenteres. I den narrative terapi skaber terapeut og klient i fællesskab alternative historier, som giver et nyt perspektiv på klientens fortid, nutid og fremtid. Hovedtanken bag den narrative metode er således, at der ikke findes én sand historie, men utallige mulige historier som et menneske kan fortælle om sit liv. 

Allan Holmgren skriver i bogens forord om den narrative metode: ”En klient, der ankommer til en terapi-session medbringer sine særlige begreber, forståelsesrammer og historier. Disse udøver magt over klienten i dennes beretning om sit konkrete og kropslige liv. Denne magt er, hvad narrativ terapi først og fremmest interesserer sig for. Hverken terapeut eller klient opfattes som passive og autentiske repræsentanter for en sandhed om livet og terapien. Terapeuten er ikke en ekspert. Terapeuten er heller ikke neutral. Terapeuter har ikke adgang til sand viden om menneskers liv".

Find på bibliotek.dk
Hans Reitzels Forlag, 205 sider