Artboard 1 no disagree x error
Skift site

Fortæl om risikoen for digitale overgreb

Hvis du arbejder med udsatte børn og unge, har du en særlig forpligtelse til at fortælle dem om risikoen for seksuelle overgreb på nettet. Det mener psykolog i Red Barnet Kuno Sørensen

Maria Rørbæk / Foto: Colourbox

09. sep 2020
COLOURBOX17863148.gif
Fagligt fokus

Må jeg ikke se dit værelse? Kan du dreje dit web-kam lidt? Sådan lød det tilsyneladende uskyldige spørgsmål, der endte med, at 14-årige ’Selma’ kontaktede Red Barnets rådgivningstjeneste Slet Det. For i den anden ende af hendes computerforbindelse sad en lidt ældre fyr, der var ude på at skade hende.

Efter hyggelig kontakt og chat foreslog han først, at de skulle tænde deres web-kameraer, så de kunne se hinanden – og bagefter bad han om en virtuel rundvisning på hendes værelse.

Det sagde Selma ja til, og kort efter sendte han hende en videofilm med en nøgen kvinde, der onanerede på Selmas værelse. Billedmanipuleret, så ansigtet var Selmas.
– Den film sender jeg til alle dine venner, så de kan se, hvad du laver, når du er alene. Eller også skal du sende mig en videooptagelse, hvor du gør det rigtigt, skrev manden.