Gå til indhold

Løntillæg er endnu ikke udbetalt

Lønstigningerne, som blev aftalt ved trepartsforhandlingerne, er mod forventning ikke kommet med på maj måneds lønseddel. Du har stadig pengene til gode.

9. juni 2024

Artikel
Topbillede_Lønseddel.png
Lønstigningen fra treparten skulle have været udbetalt med maj-lønnen, men lønsystemerne kunne ikke følge med, så du har stadig pengene til gode.

Forfatter: Malene Dreyer

Vi skrev i Socialpædagogernes nyhedsbrev d. 23. maj, at de ventede lønstigninger fra trepart og OK24 ville komme til udbetaling med maj-lønnen. Den er også god nok for så vidt angår de generelle lønstigninger, der blev aftalt ved OK24. Men pengene fra trepartsforhandlingerne er derimod ikke med.

Det var ellers aftalen med KL og Regionerne, at også trepartsmidlerne skulle udbetales med maj-lønnen, men lønsystemerne har ikke kunne følge med, forklarer Danske Regioner. Derfor er pengene ikke kommet med ved lønudbetalingen i maj.

I skrivende stund er der ikke klarhed over, hvornår pengene så kommer til udbetaling. Socialpædagogerne orienterer naturligvis så snart der er en melding om tidspunktet fra Danske Regioner og KL.

De generelle lønstigninger
De penge, som er udbetalt med maj-lønnen, er de generelle lønstigning på 4. pct., som alle kommunalt og regionalt ansatte socialpædagoger er berettiget til pr. 1. april 2024. Det svarer et beløb i omegnen af 1400 kr. mere på lønsedlen for de fleste socialpædagoger og de bør fremgå af din seneste lønseddel.

Tjener du eksempelvis 34.300 kr. om måneden, får du en stigning på 1.372 kr. pr md.

For statsansatte er lønstigningen 4,83 pct. pr. 1. april 2024

Trepartsmidlerne
De penge, som endnu ikke er udbetalt, er trepartsmidlerne.

Kommunalt ansatte kan se frem til en lønstigning på ca. 500 kr. pr. måned for socialpædagoger, hjemmevejledere, faglærere og mellemledere gældende fra 1. april 2024.

Regionalt ansatte kan se frem til en lønstigning på 971 kr. pr. måned for socialpædagoger, hjemmevejledere og faglærere. For afdelingsledere, stedfortrædere og dagcenterledere stiger lønnen 1.121 kr. pr. måned. Lønstigningerne er gældende fra 1. april 2024.

Få det fulde overblik over hvornår lønstigningerne kommer: OK24: Hvornår stiger din løn? (sl.dk)

Bliv medlem