Gå til indhold

Lønløft: Nu kommer pengene

På lønsedlen for maj kan du se resultatet af Socialpædagogernes indsats ved forhandlingsbordet i kroner og øre. Nu kommer de aftalte lønstigninger til udbetaling – se hvad det betyder for dig

22. maj 2024

Artikel
Topbillede_Lønseddel.png
I maj stiger din løn markant. Nu bliver de lønstigninger, som Socialpædagogerne har forhandlet sig frem til ved OK24 og treparten, udbetalt.

Forfatter: Malene Dreyer

Foto: Colourbox

På din næste lønseddel vil det fremgå helt konkret, hvorfor det rigtig godt kan betale sig at være medlem af en fagforening. Med maj-lønnen bliver den markante lønstigning, som Socialpædagogerne forhandlede på plads med arbejdsgiverne ved OK24, nemlig til kroner og øre.

Den generelle lønstigning på 4. pct., som alle kommunalt og regionalt ansatte socialpædagoger er berettiget til pr. 1. april 2024, kommer til udbetaling. Det svarer et beløb i omegnen af 1400 kr. mere på lønsedlen for de fleste socialpædagoger.

Tjener du eksempelvis 34.300 kr. om måneden, får du en stigning på 1.372 kr. pr md.

I maj bliver beløbet på lønsedlen endda endnu højere, da aftalen er, at lønstigningen gælder fra 1. april 2024. Derfor bliver april måneds lønstigning, som du har til gode, også udbetalt med maj-lønnen.

For statsansatte er lønstigningen 4,83 pct. pr. 1. april 2024.

Lønløft fra treparten
Derudover kan de fleste medlemmer også se frem til de ekstra lønkroner, som blev aftalt ved trepartsforhandlingerne om et lønløft til blandt andre socialpædagoger. En del af dem lander nemlig på lønsedlen her i maj. Det betyder følgende:

Kommunalt ansatte
I kommunerne stiger lønnen ca. 500 kr. pr. måned for socialpædagoger, hjemmevejledere, faglærere og mellemledere gældende fra 1. april 2024.

Herudover udbetales der et engangsbeløb med juni-lønnen på ca. 1.500 kr. Det skyldes, at lønløftet fra trepartsaftalen gælder fra 1. januar 2024 – derfor kompenseres du for månederne januar-marts 2024.

Ledere
Ansatte på lederoverenskomsten får hævet deres pensionsprocent med 1,2 procentpoint, som man kan vælge at få udbetalt som løn. Herudover udbetales der et engangsbeløb med juni-lønnen på 1.412 kr. Det skyldes, at lønløftet fra trepartsaftalen gælder fra 1. januar 2024 – derfor kompenseres du for månederne januar-marts 2024.

Regionalt ansatte
I regionerne stiger lønnen 971 kr. pr. måned for socialpædagoger, hjemmevejledere og faglærere. For afdelingsledere, stedfortrædere og dagcenterledere stiger lønnen 1.121 kr. pr. måned. Lønstigningerne er gældende fra 1. april 2024.

Herudover udbetales der et engangsbeløb med juni-lønnen på henholdsvis 2.912 kr. og 3.364 kr. Det skyldes, at lønløftet fra trepartsaftalen gælder fra 1. januar 2024 – derfor kompenseres du for månederne januar-marts 2024.

Se oversigt over, hvornår alle resultaterne af OK24 gælder fra:OK24: Hvornår stiger din løn? (sl.dk)

Bliv medlem