Gå til indhold

OK24

Lønstigninger på vej: Socialpædagoger stemmer stort ja til OK24

Det blev et kæmpestort ja på 93,2 pct. fra socialpædagogerne til OK24. Og med et samlet ja fra alle offentligt ansatte er de historiske resultater nu en realitet. OK24 er en milepæl, lyder det fra formand for Socialpædagogerne Benny Andersen

15. april 2024

Artikel
Benny_resultat_1128x600.jpg
Det var en meget glad formand for Socialpædagogerne, der modtog resultatet af socialpædagogernes afstemning om OK24, da stemmerne var talt op.

Forfatter: Lea Holtze

Foto: Rikke Rhein-Knudsen

Socialpædagogernes medlemmer har talt. Og budskabet er klart: Et stort og overbevisende ja tak til overenskomstresultatet på 93,2 pct.

Det var en meget glad formand for Socialpædagogerne, der modtog resultatet af afstemningen om OK24, da stemmerne var talt op.

– Ikke bare har rekordmange medlemmer – hele 67 pct. – forholdt sig til OK24, engageret sig og stemt, men resultatet af afstemningen viser også en meget stor opbakning til resultaterne, siger han.

Historiske resultater 

Resultatet sikrer lønstigninger for de fleste socialpædagoger på 15 pct. fordelt på højere løn, forbedrede tillæg for arbejde på skæve tidspunkter og bedre pension. Og i kroner og øre har overenskomsten en værdi per socialpædagog på 5.800 kr. om måneden i gennemsnit, når aftalen er fuldt indfaset.  

Med et solidt samlet ja på 87,2 pct. fra alle offentligt ansatte er OK24 nu vedtaget, og lønstigningerne på vej. Det er en milepæl og en vigtig anerkendelse af socialpædagogers arbejde, mener Benny Andersen. 

– Socialpædagoger udfører et vigtigt arbejde for nogle af landets mest udsatte borgere, og lønnen skal selvfølgelig afspejle deres ansvar, uddannelse og opgaver. Det har vi taget et kæmpe ryk mod nu, siger han. 

At stå sammen og tage ansvar for at finde løsninger er kernen i en fagbevægelse, der skaber resultater og forbedringer i lønmodtagernes arbejdsliv. For rigtige fagforeninger skaber rigtige resultater

Benny Andersen, formand for Socialpædagogerne

En milepæl 

Resultatet er ikke mindst en milepæl, fordi det er kulminationen på et langvarigt arbejde for at få indflydelse ved forhandlingsbordene og arbejde for forbedringer af medlemmernes vilkår, tilføjer Benny Andersen. 

Forud for dagens stemmeresultat ligger måneder og års arbejde med at få nedsat en lønstrukturkomité, arbejde for at få socialpædagoger med i trepartsaftalen, indsamle overenskomstkrav fra medlemmerne, udveksle krav med arbejdsgiverne og ikke mindst hårde og intense forhandlinger.  

– Og arbejdet forsætter selvfølgelig mod nye milepæle, siger Benny Andersen. 

Kernen i rigtige fagforeninger 

De seneste uger har Socialpædagogernes tillidsrepræsentanter gjort en kæmpe indsats for at kommunikere resultatet og være i dialog med deres kolleger om, hvad der er op og ned i de nye overenskomstaftaler. Og på alle måder viser OK24 styrken af den danske model og styrken ved at arbejde sammen, understreger Benny Andersen.  

– At stå sammen og tage ansvar for at finde løsninger er kernen i en fagbevægelse, der skaber resultater og forbedringer i lønmodtagernes arbejdsliv. For rigtige fagforeninger skaber rigtige resultater. 

Se, hvad resultatet betyder for dig 

De nye overenskomst bestemmer dine løn- og ansættelsesvilkår de næste to år. Aftalerne træder i kraft per 1. april 2024, hvor de første lønstigninger også gælder fra. Da afstemningen er afsluttet efter 1. april, vil de blive udbetalt med tilbagevirkende kraft. 

Vi vil løbende orientere i Socialpædagogernes nyhedsbreve, når resultaterne udmøntes og kan ses på din lønseddel.  

Få overblik over OK24-resultaterne inden for dit område.

Bliv medlem