Gå til indhold

OK24

Fuld tryk på afstemningen i hele landet

Næsten halvdelen af alle stemmeberettigede medlemmer har nu stemt. Og rundt om i hele landet er der fuld gang i aktiviteter, der skal gøre endnu flere opmærksomme på, hvor vigtigt det er at stemme om OK24-resultatet

2. april 2024

Artikel
lokale initiativer.png (1)
'Undgå at komme helt ud at skide – stem i tide'. Sådan lyder titlen på det første billede, der er tikket ind fra fagpolitiske kollegaer til Kreds Midtsjælland i konkurrencen om at tage et billede af den sjoveste eller mest finurlige OK-indsats. Dét og mange andre initiativer skal skabe opmærksomhed omkring afstemningen om OK24.

Forfatter: Lea Holtze og Malene Dreyer

Foto: Privat

Afstemningen om OK24-resultatet for offentligt ansatte socialpædagoger er i fuld gang. Og mange steder bliver der gjort en ekstra indsats for at få stemmeprocenten op.

I Socialpædagogerne Midtsjælland er der udlovet kaffekrus og kage til den arbejdsplads inden for kredsen, der leverer den mest finurlige, fornøjelige, festlige og fyrige indsats for at få kollegerne til at bruge deres stemmeret – og som tager et billede af det og sender det til kredsen.

– Nu er det medlemmernes tur. Det er altafgørende, at de bakker op omkring resultatet – det er deres overenskomst og deres stemme, der skal høres. Derfor opfordrer vi til, at man finder på noget sjovt, som kan være med til at øge opmærksomheden om afstemningen, så flere logger ind i Mit SL og stemmer, siger kredsformand i Socialpædagogerne Midtsjælland Lene Kümpel.

47 pct. har stemt – har du? Stem her

Video åbner snakken

I Østjylland er der også godt gang i stemmeaktiviteterne. Her har Hanne Vestergaard Boesen sendt videoer ud til sine kolleger for at minde dem om, at afstemningen er i gang, og at de skal huske at stemme – og hun har planer om flere.

Hanne Vestergaard Boesen er socialpædagog på en stor regional arbejdsplads, hvor hun er TR for ca. 125 socialpædagoger fordelt på tre matrikler. Her går snakken i øjeblikket om OK24. Da afstemningen først startede, handlede det meget om, at flere havde siddet i kø til Mit SL for at stemme. Nu går snakken på, hvornår resultatet vil kunne ses på kontoen, og om nogen endnu mangler at stemme.

– Jeg tror, mine videohilsner er med til at åbne snakken, og derfor bombarderer jeg dem lidt – jeg vil jo gerne have, at så mange som muligt stemmer. Det er sådan, vi kan gøre vores indflydelse gældende, siger hun.

Generelt oplever Hanne Vestergaard Boesen da også, at kollegerne er meget engagerede i resultatet.

– Det er jo også et godt resultatet denne gang. Og jeg kan mærke, at mange er opsøgende i forhold til at læse og forstå det. Så tager vi snakken om det i pauserne, for det er kompliceret stof. Det er også det, jeg er her for som tillidsrepræsentant, og som jeg vil anbefale, at man bruger sin tillidsrepræsentant eller lokale kreds til.

Fire socialpædagoger: Derfor stemmer vi

Det er vigtigt, at folk har mulighed for at stille spørgsmål til resultatet, så de ved, hvad de stemmer om. Et fyraftensmøde blandt kollegerne er et trygt rum, hvor man ikke skal være bange for at spørge dumt

Linda Holst, socialpædagog og TR

Stem og vind

Også i Sønderborg er OK-afstemningen på dagsordenen. TR Linda Holst og hendes makker Morten har inviteret kollegerne til to fyraftensmøder via Teams.

– Det er vigtigt, at folk har mulighed for at stille spørgsmål til resultatet, så de ved, hvad de stemmer om. Et fyraftensmøde blandt kollegerne er et trygt rum, hvor man ikke skal være bange for at spørge dumt, siger Linda Holst.

Og så er der to konkurrencer på højkant blandt kollegerne på de i alt 10 socialpædagogiske arbejdspladser i Sønderborg, hvor Linda og Morten er tillidsrepræsentanter. Dels kan alle, der stemmer, deltage i lodtrækning om en præmie, og dels får de arbejdspladser, som har over 80 pct. stemmedeltagelse, en lille gave til arbejdspladsen.

– Det, tænker vi, giver anledning til, at overenskomsten bliver et fælles samtaleemne ude på arbejdspladsen frem for en individuel ting, siger Linda Holst og understreger, at der ikke er noget pres på, hvad folk skal stemme – det vigtigste er, at man bruger sin stemme.

– For mig er det vigtigt, at man er oplyst og ved, hvad man siger ja eller nej til, og så må man gerne træffe sin egen beslutning. Vi skal turde rumme uenighed.

Bliv medlem