Gå til indhold

kompetenceudvikling

Søg tilskud til efteruddannelse

Nu kan du søge 10.000 kr. til efteruddannelse hos Omstillingsfonden. Den giver tilskud til deltagerbetaling til fx enkeltfag og fagspecifikke kurser på professionsuddannelserne

12. marts 2024

Artikel
pexels.com_two_study_B.jpeg
Du kan nu få op til 10.000 kr. i tilskud til efteruddannelse fra Omstillingsfonden

Forfatter: Malene Dreyer

Hvis du er på udkig efter mere uddannelse, er der nu hjælp at hente til betalingen. Du kan få op til 10.000 kr. i tilskud til deltagerbetaling hos Omstillingsfonden.

Fra i år er målgruppen blevet udvidet, så også personer med mellemlange videregående uddannelser til og med professionsbachelorniveau kan søge – som fx socialpædagoger.

Du kan fx søge om tilskud til enkeltfag, fagspecifikke kurser eller en diplomuddannelse på en professionshøjskole eller et erhvervsakademi.

Ufaglærte og faglærte kan også søge fonden, så har du ikke pædagoguddannelsen, og ønsker du fx at blive meritpædagog, kan du også søge tilskud til det.

Krav:

  • Du skal være i arbejde enten fuldtid eller deltid.
  • Tildelingen sker efter først til mølle-princip.
  • Omstillingsfonden dækker kun deltagerbetalingen og ikke fx bøger, undervisningsmaterialer og/eller forplejning.

Kontakt uddannelsesinstitutionen
Hvis du vil vide mere eller ansøge om tilskud, skal du kontakte den uddannelsesinstitution, som udbyder den uddannelse, du er interesseret i.

Se fx hvad Via University College skriver om mulighederne: Søg uddannelsesstøtte via Omstillingsfonden - Se her! | VIA

Om Omstillingsfonden
Omstillingsfonden er en statslig pulje til efteruddannelse. Fonden udspringer af en trepartsaftale mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter. Senest blev det i den såkaldte VEU-trepartsaftale fra 2023 aftalt at gøre fonden varig og udvide målgruppen, så ikke blot faglærte og ufaglærte men også uddannede til og med professionsbachelorniveau er omfattet.

Bliv medlem