Gå til indhold

Mindeord

Mindeord for tidligere centerleder Kurt Sørensen

Kurt Sørensen, tidligere overlæge, speciallæge i psykiatri og centerleder ved Center for Oligofrenipsykiatri, er død 12. marts 2024. Næstformand i Socialpædagogerne Marie Sonne har skrevet dette mindeord om Kurt Sørensen

15. marts 2024

Artikel
mindeord_colourbox_1128x600.jpg

Forfattere: Marie Sonne og forbundsnæstformand

Det er med stor sorg, at vi har modtaget beskeden om, at Kurt Sørensen, tidligere overlæge, speciallæge i psykiatri og centerleder ved Center for Oligofrenipsykiatri, er død i sit hjem i Risskov 12. marts 2024. Han blev 77 år gammel.

Mennesker med udviklingshandicap har altid været det, der har optaget Kurt Sørensen. Det mærkede vi tydeligt gennem de 25 år, hvor han var overlæge på Oligofreniklinikken – en specialafdeling på Aarhus Universitetshospital for mennesker med udviklingshæmning og psykiske lidelser.

Det var også på initiativ fra Kurt, at Videnscenter for Psykiatri og Udviklingshæmning blev oprettet i 1994 som en betydningsfuld oplysningsvirksomhed i forbindelse med et ellers forsømt område i psykiatrien. Videnscentret blev desværre nedlagt i 2014 af Region Midt – til stor sorg for Kurt Sørensen.

Men Kurt kæmpede videre for den målgruppe, han altid har brændt for: Mennesker med udviklingshandicap. Og for otte år siden blev Center for Oligofrenipsykiatri etableret i privat regi med Kurt som leder. Centret spiller en vigtig rolle i forhold til at yde rådgivning, vejledning og lave undersøgelser samt tilbyde konferencer og udgive bøger – en opgave, som Kurt mente, burde være en opgave for det offentlige. Kurt var desuden siden 1989 medlem af Samrådet vedrørende udviklingshæmmede lovovertrædere.

Vi vil huske Kurt Sørensen som et menneske med hjertet på rette sted. Hos Kurt var man aldrig i tvivl om, at mennesket kom først. Før diagnosen. Før udviklingshæmningen eller udviklingshandicappet.

Kurt Sørensen vil være savnet. Et desværre nedprioriteret område har mistet sin fyrmester. For han kæmpede for mennesker med udviklingshandicap til det sidste. 

Bliv medlem