Gå til indhold

Podcast

LEDELSE: Medledelse i praksis

Medledelse er et opgør med den traditionelle, hierarkiske ledelsesform – og sætter teamet og fagligheden i fokus. I denne episode dykker vi ned i, hvad der skal til for at få medledelse til at fungere, og hvad medledelse betyder for medarbejdernes faglighed og arbejdsglæde

4. marts 2024

Podcast
Medledelse - foto Søren Svendsen og Rikke Rhein-Knudsen.png
Hør medledelsesrådgiver og forfatter Mette Aagaard beskrive, hvad medledelse er, og hvordan du kommer i gang, mens socialpædagog Simone Wils Lystbæk fortæller, hvad det betyder for hende som menig medarbejder at være på en arbejdsplads med medledelse.

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

Foto: Søren Svendsen & Rikke Rhein-Knudsen

Måske er det tid til at overveje, om den traditionelle hierarkiske ledelsesform skal erstattes af medledelse. En ledelsesform, der sætter team, medarbejdere og fagligheden i fokus. 

Når medledelse fungerer, styrker det arbejdsfællesskabet omkring kerneopgaven, og et team bliver mere effektivt – ligesom det kan være med til at øge medarbejderengagement og forebygge meningstab, stress og sygemeldinger.

I podcasten kan du høre, hvad medledelse er, hvordan man arbejder med det i praksis, og hvilke faldgruber man som leder skal undgå. Medledelsesrådgiver Mette Aagaard beskriver, hvad der skal til at for at indføre medledelse og socialpædagog Simone Wils Lystbæk, som er ansat på et botilbud med medledelse, fortæller, hvad medledelse betyder for hendes faglighed, engagement og arbejdsglæde. 

Sådan lytter du til podcasten:

Medvirkende: Mette Aagaard, medledelsesrådgiver, forfatter og partner i konsulentfirmaet Agora og Simone Wils Lystbæk, socialpædagog på Botilbuddet Kamager i Kastrup.

Produktion og tilrettelæggelse: Tue Sørensen, Aloud Media.

Du kan hente mere inspiration til medledelse i Mette Aagaards bog ’Medledelse – Når teamet er chef’ - og finde faglig inspiration for ledere i Socialpædagogerne på sl.dk/ledere

Bliv medlem