Gå til indhold

Året der gik 2024

Er det også dine favoritter? Her er de 5 mest populære podcastafsnit fra 2024

Hvad har du og dine kolleger mon lyttet til i 2024? Nu kan vi løfte sløret for de 5 afsnit af Socialpædagogernes podcast, som hittede mest blandt socialpædagoger. Se, om dine favoritter er på listen, eller lyt dig up to date

17. december 2024

Artikel
Personerne på billedet afslører, hvilke afsnit af Socialpædagogernes podcast, I har lyttet mest til i 2024 - men hvem ligger mon nr. 1?

Forfatter: Frederikke Halling Hastrup

Igen i år har I lyttet og lyttet…og lyttet til Socialpædagogernes podcast. Det er vi så glade for! Podcasten er til for, at du hurtigt og nemt kan blive opdateret på din faglighed og dit fag – og blive inspireret af, hvordan dine kolleger arbejder.

Men hvad har mon hittet særlig meget blandt dig og dine socialpædagogiske kolleger i 2024?

Inden vi går i gang, så husk, at du kan finde og abonnere på podcasten dér, hvor du ellers lytter, fx Apple Podcasts, Podbean, Spotify, Podimo eller YouTube. Bare søg på ’Socialpædagogerne’, klik på ’Abonnér’ eller ’+’ og så får du automatisk besked, når der er nye afsnit.

Og lad os så tage fat på listen:

De 5 mest populære afsnit af Socialpædagogernes podcast fra 2024

Nr. 5

Livshistorier

Hvilke oplevelser har været med til at forme dig til den, du er i dag?

Det spørgsmål kan være svært at svare på, hvis du har en kognitiv funktionsnedsættelse – og kan derfor påvirke trivsel og livskvalitet negativt. I podcasten lærer du at arbejde med livshistorier, så du som socialpædagog både kan afhjælpe følelsen af historieløshed hos borgeren og sikre, at du har det bedste fundament for relationen ved at have indblik i borgerens baggrund og måde at se verden på.

Lyt til podcasten
Nr. 4

Spiseforstyrrelser og diagnoser

Hvorfor rimer autisme på spiseforstyrrelser?

Det fjerde mest populære afsnit handler om, hvordan diagnoser påvirker spiseforstyrrelser – og omvendt. Vi kigger på, hvordan forskellige psykiatriske diagnoser spiller sammen med forskellige typer af spiseforstyrrelser, og særligt kan du høre, hvad det er ved autisme, der rimer på spiseforstyrrelser.

Lyt til podcasten
Nr. 3

Kollegial sparring

Får du vendt arbejdsdagen med dine kolleger, inden vagten slutter?

På tredjepladsen over mest populære podcasts finder vi et brætspil med 9 brikker, der har skabt større trivsel og arbejdsglæde på bostedet Dalen/Skrænten. Spillet bruger socialpædagogerne nemlig til helt systematisk at vende dilemmaer og svære situationer, når der er overlap – og det har både styrket fagligheden og gjort, at de kan holde helt fri, når de har fri.

Lyt til podcasten
Nr. 2

Birkmose og forråelsen - 11 år senere

Er forråelse stadig et tabu?

Vi kommer selvfølgelig ikke udenom psykolog Dorthe Birkmose på denne liste (vent bare). For i foråret 2024 var hun med i dette afsnit om forråelse i anledningen af opfølgeren til hendes bog ’Når gode mennesker handler ondt’.

Hun fortæller, at de psykologiske dynamikker, der giver risiko for forråelse, stadig er et tabu i den enkelte kollegagruppe – men hun fortæller også om håb og om de skridt, vi kan tage væk fra forråelsen.

Lyt til podcasten
BONUS

Gaming: Sådan bliver computerspil til socialpædagogik

Inden vi hopper til nr. 1 på listen, så sniger jeg altså lige det nyeste afsnit af podcasten ind. Det handler om, hvordan du kan fange udsatte unges interesse for computerspil og gaming – og med de rigtige greb gøre det til et fælles tredje, som kaster både trivsel, fællesskaber og færdigheder af sig.

Socialpædagog Rasmus Visti Seedorf fortæller levende, hvordan gruppen af unge det ene øjeblik taler om den mentale dagsform og lysten til at stoppe med at ryge hash – for derefter at arbejde sammen som team om at ’skyde nogle hoveder af i Counter-Strike’.

Lyt til podcasten
Nr. 1

Moralsk stress - når faglighed og arbejdsvilkår ikke kan følges ad

Så! Så nåede vi til 1’eren, og her finder du ingen ringere end…Dorthe Birkmose!

Og det er der god grund til. Hun taler nemlig (endnu engang) ind i et superrelevant emne: Moralsk stress. Altså den form for stress, som opstår, når man som socialpædagog besidder fagligheden, kan se behovet for støtte og hjælp hos borgeren og ved, hvad der skal til – men betingelserne for ens arbejde gør det umuligt at bruge fagligheden og yde den nødvendige støtte.

Lyt til podcasten

Er dine favoritter ikke på listen? Eller vil du bare gerne se, hvad der ellers findes af spændende afsnit? Så gå på opdagelse i hele bagkataloget i din podcastapp – eller find alle episoder lige her:

Bliv medlem