Gå til indhold

Podcast

Metoder og tilgange: Spædbarnsterapi

Spædbarnsterapi er en metode til at løsne op for traumer, som er opstået i den tidlige start på livet. I episoden kan du både høre om den rene terapiform, og hvordan du kan bruge terapiens metoder pædagogisk i dit arbejde som socialpædagog og plejeforælder

12. januar 2024

Podcast
Spædbarnsterapi_SLpodcast.png
Hør socialpædagog og familiebehandler, Jeanette Damgaard Skov, psykoterapeut og partner i Dansk Institut for Spædbarnsterapi, Inger Poulsen, og plejemor og socialpædagog Maj-Britt Weise fortælle, hvordan de bruger spædbarnsterapi i deres arbejde med mennesker med tidlige traumer

Forfatter: Frederikke Halling Hastrup

Foto: Søren Kjeldgaard / Privat / Ricky John Molloy

Voldsomme episoder såsom omsorgssvigt eller tvangsanbringelse kan sætte dybe spor i børns mentale og fysiske udvikling, og det er derfor vigtigt, at barnet møder forståelse og interesse for den traumatiserende oplevelse. 

Spædbarnsterapi er en terapiform, hvor man går ind og samtaler om personens oplevede traumer, hvor terapeuten sætter ord på det oplevede og personen får fortalt sin historie. På den måde er ordene med til at bringe orden i kaosset og traumet bliver en identificeret del af personens liv. Terapien og dens metode kan være gavnlig både for børn, unge og voksne med traumatiske oplevelser i bagagen.

BRUG PODCASTEN: Download dette refleksionsværktøj, og brug det som redskab til at forankre din nye viden om spædbarnsterapi

Sådan lytter du til podcasten:

Medvirkende: Maj-Britt Weise, plejemor og socialpædagog - Jeanette Damgaard Skov, socialpædagog og familiebehandler - Inger Poulsen, psykoterapeut og partner i Dansk Institut for Spædbarnsterapi

Tilrettelæggelse og produktion: Mads Christian Heede / Kontekst & Lyd

Bliv medlem