Gå til indhold

Lederpris

Socialpædagogernes Lederpris uddelt for første gang

Som den første leder har Birgit Søgren Nielsen modtaget Socialpædagogernes Lederpris. Det skete på Socialpædagogernes Lederkonference tirsdag 19. september. ’Tak fordi I med prisen her skaber opmærksomhed omkring faglig ledelse’, sagde prisvinderen

22. september 2023

Artikel
Lederpris-web-2.gif
I forbindelse med middagen på Socialpædagogernes Lederkonference 19. september blev det afsløret, hvem der skulle modtage den nystiftede Socialpædagogernes Lederpris. Og vinderen var: Birgit Søgren Nielsen, områdeleder af Bo & Aktiv i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

Foto: Socialpædagogerne

Hun er pragmatisk i ordets bedste betydning og har altid fokus rettet mod det bedste for borgerne, uden at hun glemmer medarbejderne. Hun ser de gode fornuftige løsninger, også når der har været besparelser – og så forstår hun at holde fokus på medarbejdertrivsel, medinddragelse og indflydelse.

De rosende ord handler om Birgit Søgren Nielsen – og kommer fra de medarbejdere, som har indstillet hende til Socialpædagogernes Lederpris.

Birgit er til daglig områdeleder af Bo & Aktiv i Faaborg-Midtfyn Kommune, og tirsdag 19. september blev hun hædret med Socialpædagogernes nye lederpris på årets lederkonference på Hotel Nyborg Strand.

Jeg håber, at prisen må få et rigtig højt smittetal.

Birgit Søgren Nielsen, vinder af Socialpædagogernes Lederpris 2023

Derfor fik Birgit prisen

Lederprisen blev overrakt af forbundsnæstformand Marie Sonne, som gav følgende begrundelse:

– Prisen gives til en leder, der beskrives som ordentlig og autentisk. En leder, som skaber tilbud til den enkelte borger i stedet for at få borgeren til at passe ind i tilbuddet. En leder som er orienteret mod omverdenen, men aldrig mister jordforbindelsen. Og en leder som selv i forbindelse med besparelser er god til at finde løsninger, sikre medarbejdertrivsel og involvere både medarbejdere og pårørende.

Med prisen følger en skulptur skabt af Jeppe og Kim på Udviklingscenter Vest i Esbjerg Kommune og et gavekort til et wellness-ophold.

Anerkendelse af faglig ledelse

Birgit Søgren Nielsen var både rørt og stolt over at være den første til at modtage den nye lederpris:

– Jeg er utrolig glad for den her pris. Og jeg vil gerne sige tak til min ledergruppe, som loyalt omsætter Faaborg-Midtfyn Kommunes værdier og de overordnede strategier til god praksis. Tak til medarbejderne, som hver dag løser kerneopgaven og sikrer gode betingelser for borgerne – og tak til gode samarbejdspartnere, som gør mig dygtigere og som kvalitetssikrer vores arbejde. Og tak til Socialpædagogerne og Lederlandsudvalget for den her pris – og fordi I sætter pris på og skaber opmærksomhed omkring faglig ledelse. Jeg håber, at prisen må få et rigtig højt smittetal, sagde hun.

Socialpædagogernes Lederpris blev uddelt tirsdag 19. september på forbundets lederkonference i Nyborg - og det var forbundsformand Marie Sonne, der overraskede Birgit Søgren Nielsen med prisen.
Bliv medlem