Gå til indhold

#socialpædagog

Mit job er verdens bedste job!

Som leder af et Kvindekrisecenter føler Karin Bundgaard Houmann, at hun har en vigtig stemme - og er med til at gøre en forskel for mennesker, der har taget det første svære skridt til at skabe forandringer i eget liv og sige fra over for vold

3. august 2023

Artikel
Karin Bundgaard Houmann.png

Jeg hedder Karin Bundgaard Houmann og er 63 år. Jeg arbejder som leder af Holstebro Kvindekrisecenter, hvor vi har plads til ni kvinder og deres børn. Jeg er leder for ti medarbejdere – og 30 frivillige.

Mit job er jordens bedste job, for vi arbejder alle for at gøre en forskel i nogle menneskers liv – mennesker, der har taget det første – men ofte rigtig svære – skridt til at skabe forandringer i eget liv og sige fra over for vold.

Jeg har været leder i 34 år både i dagtilbud på almenområdet, specialområdet og i SFO. Jeg kan lide at være leder, fordi jeg har en vigtig stemme i at skabe retning sammen med bestyrelse, medarbejdere og frivillige, men jo også i samarbejde med mange andre, fx kommuner. Og når alle tandhjulene siger klik, så er det bare yes!

Gennem hele mit arbejdsliv har jeg været optaget af relationerne. Alle, jeg møder, lærer jeg noget af. Og jeg er altid optaget af, hvorfor mennesker reagerer, som de gør. Der er altid en forklaring. Det er et langt sejt træk at arbejde med forandringer i menneskers liv, men mit arbejde giver så utrolig meget mening, når det lykkes.

Bliv medlem