Gå til indhold

OK24

Kampen handler om arbejdsvilkår

Selvom inflationen gør det nødvendigt at give lønnen et løft, er det ikke her, den helt store kamp ved OK24 skal kæmpes, mener socialpædagog Martin Knudsen. Ringe arbejdsvilkår og dårlige normeringer gør derimod, at han og kollegaerne til tider løber sig selv halvt ihjel

23. august 2023

Artikel
Martin_1128x600.png
Hvad er vigtigst at bære med ind til forhandlingsbordet ved de kommende overenskomstforhandlinger? Martin Knudsen peger på bedre arbejdsvilkår og bedre normeringer.

Forfatter: Malene Dreyer

Foto: Privat

– Den kamp, vi skal i gang med, handler ikke så meget om lønkroner, selvom inflationen gør, at det selvfølgelig er noget, der skal kigges på. Det, som jeg virkelig lægger mærke til og snakker med kolleger om, er, at vi har for ringe arbejdsvilkår – for dårlige normeringer og for få hænder. Det spiller en lige så stor faktor i forhold til, at folk ikke søger vores fag, som løn gør.

Sådan siger Martin Knudsen, da han bliver spurgt, hvad der er vigtigst for ham at bære med ind til forhandlingsbordet ved de kommende overenskomstforhandlinger. Han er arbejdsmiljørepræsentant og socialpædagog i Region Midtjylland.

På mit eget arbejde løber vi til tider os selv halvt ihjel og bliver kastet ud i arbejdsopgaver, som ikke altid er lige pædagogrelaterede

Martin Knudsen

– På mit eget arbejde løber vi til tider os selv halvt ihjel og bliver kastet ud i arbejdsopgaver, som ikke altid er lige pædagogrelaterede. Vi skal fungere som schweizerknive og får ikke mulighed for at udfolde vores faglighed til fulde. Opgaver fra sundhedsfaglige bliver presset over på os, og så sker der mange fejl, for det er ikke socialpædagogers stærke side fx at håndtere medicin, siger han.

Martin Knudsen, der arbejder inden for specialområdet hjerneskade, oplever, at der bliver sparet på området.

– Vi får færre penge for de borgere, der kommer ind, men vi skal løse den samme arbejdsopgave. Specialtilbud som vores udvandes, fordi kommunen vil klare området selv. Folk flygter og finder på noget andet at lave. Til steder hvor de kan, siger han.

Hvad er vigtigst for dig?

Når vi sætter os ved forhandlingsbordet til OK24, er det med udgangspunkt i en række krav, som Socialpædagogerne har vedtaget er de centrale mål for forhandlingen. Hvad er det vigtigste for dig? Udfyld dine ønsker i et digitalt postkort.

 

Bliv medlem