Gå til indhold

Fagpolitisk Uddannelse

Jeg vil arbejde med at højne fagligheden

Jeg deltager på Fagpolitisk Uddannelse. En mulighed der giver mig energi og perspektiv på min faglighed

25. august 2023

Artikel
Berit fra FPU.png

Forfattere: Berit Wiese og socialpædagog

Jeg hedder Berit og arbejder som socialpædagog i paragraf 85 i Center for Handicap, Lolland kommune. Jeg blev uddannet pædagog tilbage i 1998 på Københavns pædagogseminarium. Jeg er i gang med at tage Fagpolitisk Uddannelse. En uddannelse, man har mulighed for at søge, når man er medlem af Socialpædagogerne.

Det er en virkelig spændende uddannelse med høj faglighed. Vi har haft nogle fantastiske dygtige oplægsholdere, som er meget givtige og inspirerende. Det er meget intense dage og jeg er bombet om aftenen, men det giver bare så meget energi at være med på holdet og en del af undervisningen.

På uddannelsen har jeg mødt rigtig mange personer, hvor vidensdeling og sparring har haft en stor rolle i forhold til det udbytte, jeg er kommet hjem med.

Projekt

Under uddannelsen arbejder man løbende med et selvvalgt projekt, enten en eller flere i samarbejde.

I forhold til niveau og tidsramme for projektet, har man selv mulighed for at sætte rammerne, hvilket jeg ser som en kæmpe fordel.

Projekterne kan være mange, nogle har udarbejdet film, hvor emnerne f.eks. har været rekruttering og arbejdspladsen. Andre har valgt at lave debatindlæg og afslutningsvis er der nogen, der har valgt at arbejde politisk med forandringer i forhold til nye tiltag.

Personligt har jeg valgt at arbejde med at højne fagligheden i mit team og beskrive, hvad vi som socialpædagoger er gode til og hvorfor det er vigtigt med faglighed for at forandre liv.

Uddannelsen

Det er helt igennem en spændende uddannelse, der giver en ny energi efter hvert modul. Uddannelsen er bygget op over 4 moduler over et år, og består af 11 undervisningsdage.

Modulerne indeholder følgende emner: organisation og strategi, profession og politik, kommunikation og gennemslagskraft. Der bliver arbejdet på, at der efter uddannelsen bliver et opsamlingsmodul, hvor vi igen kan vidensdele, samt et oplæg. Det synes jeg personligt ville være rigtig givende, så det ikke bare slutter efter uddannelsen.

Jeg kan kun anbefale denne uddannelse.

Personligt har jeg valgt at arbejde med at højne fagligheden i mit team og beskrive, hvad vi som socialpædagoger er gode til og hvorfor det er vigtigt med faglighed for at forandre liv.

Berit Wiese, socialpædagog
Bliv medlem