Gå til indhold

#socialpædagog

Rotation sikrer os pusterum

I vores arbejde er det afgørende, at vi kan være sammen med borgerne på en god måde, uden at vi bliver mentalt trætte. Derfor har vi valgt at indføre et rotationsprincip, fortæller afdelingsleder Martin Taanum Starup

12. maj 2023

Artikel
#socialpædagog.png

Jeg hedder Martin Taanum Starup og er afdelingsleder på Føllehavegård – et af syv bofællesskaber for borgere med kompleks og varig psykisk og fysisk udviklingshandicap under Agerbækhuse i Køge Kommune. På Føllehavegård har jeg været med til at indføre et rotationsprincip, der sikrer, at man som medarbejder maks. er sammen med borgeren i to timer. Så skal der roteres, så en ny medarbejder træder til, og man selv skifter til en anden opgave.

I vores arbejde er det afgørende, at vi kan være sammen med borgerne på en god måde, uden at vi bliver mentalt trætte. Vores borgere kan have både udadreagerende og selvskadende adfærd, og vi har erfaret, at man har godt af en pause fra det relationelle arbejde efter ca. to timer, så man aldrig når dertil, hvor en situation spidser til, fordi man ikke har mulighed for at restituere. Det er med til at vedligeholde vores faglighed.

Og så har vi opdaget, at rotation også gavner borgerne, som jo også nogle gange kan have brug for en pause. Vi oplever færre situationer, hvor en borger kommer i ubalance, ganske enkelt fordi vi formår at trække os, inden det sker.

Bliv medlem