Gå til indhold

Podcast

Et fælles fagligt sprog: Low arousal

Hvordan får man et fælles fagligt sprog på arbejdspladsen - og hvad betyder det for både medarbejdere og borgere? Områdeinstitutionen Dildhaven valgte at indføre low arousal som deres faglige fundament - hør deres historie her

27. april 2023

Podcast
Fælles fagligt sprog gennem low arousal.png

Forfatter: Frederikke Halling Hastrup

Foto: Sofia Busk

Taler I samme sprog på din arbejdsplads - altså samme faglige sprog? 

Det gjorde de ikke på områdeinstitutionen Dildhaven. Tre påbud og en trussel om lukning fra Socialstyrelsen blev startskuddet til en gentænkning af stedet. Resultatet er blevet et fælles fagligt fundament at tale ud fra (Low arousal), en bedre begrundet praksis og større trivsel for både medarbejdere og unge på stedet.

Et fælles fagligt fundament er med til at kvalificere indsatsen overfor borgerne på socialpædagogiske arbejdspladser. Når medarbejdere taler samme faglige sprog - og ud fra et højt niveau af pædagogisk viden, sikrer det et rum for faglig sparring om opgaverne, ordentlig mulighed for vidensdeling, og at indsatsen baserer sig på fagligt funderede overvejelser frem for den enkelte medarbejders ‘synsninger’.

I podcasten kan du høre Dildhavens historie, og hvordan bl.a. socialpædagogerne på stedet arbejder med tilgangen Low arousal overfor udsatte unge.

FAGLIG REFLEKSION: Brug dette refleksionsværktøj til at tale om vejen til et fælles fagligt fundament, bl.a. gennem low arousal

Medvirkende: Hans Pryn, socialpædagog på Dildhaven - Cathrine Pedersen, socialpædagogisk leder på Dildhaven - Sune Bjørn Larsen, psykolog.
Tilrettelæggelse og produktion: Mads Christian Heede, Kontekst&Lyd

LÆS OGSÅ: Jeg føler mig som en idiot 10 gange om dagen - Low arousal som fælles faglig tilgang på Magnoliegården

MERE LOW AROUSAL: Gå på opdagelse i vores faglige tema om Low arousal

Bliv medlem