Gå til indhold

Podcast

Kort fortalt: Selvagens

Psykolog Susan Hart fortæller her om begrebet 'selvagens', som betyder evnen til at bruge sig selv og sine personlige kompetencer som arbejdsredskab - et vigtigt fokus at have som socialpædagog

30. marts 2023

Podcast
Susan.png

Forfatter: Frederikke Halling Hastrup

Foto: Ricky John Molloy

Selvagens - eller selv-handling - er en af hjørnestenene i neuroaffektiv udviklingspsykologi, som er en forståelsesramme til at arbejde med mennesker. En opmærksomhed på, hvordan du selv handler i bestemte situationer, gør dig i stand til at føle og tænke klart i samspillet med andre mennesker - et vigtigt fokus at have som socialpædagog.

Uanset hvor mange metoder man får til at støtte et andet menneskes forandringsproces, skaber det nemlig ingen forandring, hvis den, der skal give støtten, ikke er i stand til at være ‘på bølgelængde’ med den anden. det fortæller psykolog Susan Hart i afsnittet her.

REFLEKSION: Brug dette refleksionsværktøj til podcasten til at få endnu mere styr på selvagens

Sådan lytter du til podcasten:

Medvirkende: Susan Hart, psykolog
Tilrettelæggelse og produktion: Mads Christian Heede, Kontekst&Lyd

Bliv medlem