Gå til indhold

Løntjek

Få nu tjekket den lønseddel

Selvfølgelig er min løn i orden, tænkte socialpædagog Majken Bell. Men da hun fik Socialpædagogerne til at gennemgå lønsedlerne, dukkede flere fejl op. Det sikrede Majken en pæn sjat penge i efterbetaling

27. januar 2023

Artikel
Blad 02 (3).png
Da socialpædagog Majken Bell fik gennemgået sine lønsedler, stod det bl.a. klart, at hendes løn flere gange var reguleret forkert.

Forfatter: Gitte Redder

Som socialpædagog på et være-, spise- og rådgivningscenter for voksne i hovedstadsområdet var det en travl og spændende hverdag, der optog Majken Bell – ikke de tal, der stod på hendes lønseddel, fortæller hun.

– Indimellem kom der en lønstigning i småtingsafdelingen. Lønsedlerne blev godt nok mere og mere komplicerede at gennemskue, men jeg havde fuld tillid til de private firmaer, der administrerede vores lønsystem, og var sikker på, at der var styr på det hele.

Men da Majken Bell på et tidspunkt fik en ny leder, der opfordrede de ansatte til at få tjekket, om deres løn var rigtig, tog hun i foråret 2020 kontakt til Socialpædagogerne.

– Jeg ringede og sagde, at jeg ikke forstod min lønseddel, og bad min fagforening om at tjekke den igennem. Sagsbehandleren bad mig om at sende alle mine lønsedler, og i løbet af nul komma fem opdagede hun en masse fejl. Bl.a. var min løn flere gange reguleret forkert, og når det sker over flere år, løber det op, konstaterer Majken Bell.

Gået glip af flere tillæg

Derudover var hun gået glip af flere tillæg, som hun var berettiget til i kraft af sin erfaring og kvalifikationstillæg. Alt i alt var der en difference på flere tusinde kroner om måneden.

– Jeg fik en pæn sjat penge efterbetalt, ligesom jeg endelig blev indplaceret det rette sted på lønskalaen og fik de rigtige tillæg. Og det var hele vejen igennem trygt at have min fagforening til at hjælpe mig, fastslår Majken Bell, der nu er gået på pension.

– Set i bakspejlet burde jeg have fået tjekket mine lønsedler langt tidligere. Heldigvis endte min lønhistorie jo godt, men hvis jeg ikke havde taget affære, var jeg gået glip af mange penge, som jeg selv har tjent igennem mange år, pointerer hun.

Majkens gode råd

Derfor er Majken Bells gode råd til andre socialpædagoger, at de med fordel kan få Socialpædagogerne til at tjekke deres lønseddel.

– Jeg var dum først at henvende mig til min fagforening, da jeg var midt i 60’erne. Men den dumhed behøver mine yngre kolleger ikke at gentage. Vi snyder kun os selv ved ikke at bruge de professionelle konsulenter, der sidder klar til at hjælpe, siger hun.

I dag er Majken Bell seniormedlem af Socialpædagogerne og har travlt med at passe sin elskede kolonihave, der ligger i cykelafstand fra andelslejligheden på Amager.

Bliv medlem