Gå til indhold

Podcast

Metoder og tilgange: Sanseintegration

Vores sanser er konstant på arbejde. Men kommer de på overarbejde, får det konsekvenser for vores trivsel og udvikling, og kan fx resultere i udadreagerende adfærd eller selvskade. I dette afsnit om sanseintegration hører du, hvordan du kan arbejde med borgere med sanseforstyrrelser

7. november 2023

Podcast
SLpodcast_Sanseintegration_KasperLøftgaard.png
- Vi er gået fra at den unge tilbragte de fleste af døgnets timer på sit værelse, og at den mindste ændring kunne lede til selvskade - til at han i dag er social og aktivt med i skolen, spiser alt mad og kan være udenfor, fortæller socialpædagog Sati Jamnani i denne episode om sanseintegration.

Forfatter: Frederikke Halling Hastrup

Foto: Kasper Løftgaard

Sanseintegration er hjernens evne til at sortere, organisere og bearbejde sanseindtryk samt regulere og modulere, dvs. hæmme eller fremme information fra sanserne. Den udvælger altså, hvad der skal fokuseres på, og dermed bliver det, vi oplever, meningsfuldt.

Mange socialpædagoger arbejder med mennesker med sanseforstyrrelser - altså en sanseintegration, der er udfordret. Her vil sanserne registrere input i enten højere (overstimulering) eller mindre (understimulering) grad ift. normalen, hvilket kan føre til et øget stressniveau, fx mistrivsel, udadreagerende- eller selvskadende adfærd.

I podcasten bliver du klogere på sanseintegration og på, hvad der skal til for at sænke stressniveauet og skabe trivsel hos mennesker, hvis sanser er på overarbejde.

BRUG PODCASTEN: Når du har lyttet, kan du bruge dette refleksionsværktøj til at forankre din viden om sanseintegration i din egen praksis. Download det her

Sådan lytter du til podcasten:

Medvirkende: Sati Jamnani, socialpædagog på Nødebogård (behandlingstilbud for unge med psykiske lidelser) og Oliver Laage, fysioterapeut med speciale i bl.a. sanseintegration. 
Tilrettelæggelse og produktion: Mads Christian Heede, Kontekst&Lyd

Bliv medlem