Gå til indhold

Generalforsamling Nordjylland

Ros til aktive TR’ere i Nordjylland

På Socialpædagogerne Nordjyllands generalforsamling gav kredsformand Peter Kristensen kredsens aktive tillidsrepræsentanter en stor del af æren for, at det specialiserede socialområde i de nordjyske kommuner ikke er blevet ramt af så hårde besparelser som frygtet

18. oktober 2023

Artikel
GF Nordjylland.png
Kredsformand i Socialpædagogerne Nordjylland Peter Kristensen takkede på generalforsamlingen kredsens tillidsrepræsentanter for deres indsats i forhold til at få fjernet flere spareforslag på det specialiserede socialområde i de kommunale budgetter.

Forfatter: Henrik Jensen

Foto: Socialpædagogerne

Generalforsamlinger i Socialpædagogerne Nordjylland er altid præget af gode faglige og fagpolitiske debatter, og årets generalforsamling onsdag 11. oktober var ingen undtagelse. I år var der især mange indlæg og kommentarer, der handlede om økonomi.

En del medlemmer var på talerstolen med kommentarer til konsekvenserne af besparelserne i de netop gennemførte budgetforhandlinger i region og kommuner i Nordjylland. Andre kom med indspark og forventninger til de igangværende trepartsforhandlinger og overenskomstforhandlinger.  

Der er ingen tvivl om, at indsatsen fra vores lokale tillidsfolk i forbindelse med budgetterne for 2024 har været med til at få fjernet mange af de ubærlige spareforslag, der blev lagt frem i første omgang.

Peter Kristensen, kredsformand Socialpædagogerne Nordjylland

TR’ere påvirke politikerne

– De første budgetudspil i de nordjyske kommuner var barsk læsning, for de lagde op til massive besparelser på det socialpædagogiske område. Heldigvis er det lykkedes for os at få politikerne til at trække mange af de værste besparelser tilbage, sagde kredsformand Peter Kristensen, der benyttede sin mundtlige beretning til at rose de nordjyske tillidsfolk for deres konstruktive og vedholdende arbejde med at få politikerne til at droppe de værste spareforslag i budgetterne for næste år.

– Der er ingen tvivl om, at indsatsen fra vores lokale tillidsfolk i forbindelse med budgetterne for 2024 har været med til at få fjernet mange af de ubærlige spareforslag, der blev lagt frem i første omgang. Budgetterne i de nordjyske kommuner er bestemt ikke prangende, og det specialiserede socialområde er stadig generelt underfinansieret. Men besparelserne i de fleste kommuner ikke er blevet så voldsomme som frygtet, sagde han.

Kritik af regeringens prioriteringer

Peter Kristensen understregede dog det paradoksale i, at regeringen lover skattelettelser, og at statsministeren fortæller, at vi har rigtig mange penge at gøre godt med, alt imens det specialiserede socialområde får skylden for, at der ikke er penge til andre borgernære områder.

– Jeg kan kun tolke det derhen, at regeringen reelt ikke ønsker at prioritere det specialiserede socialområde, hvilket er et signal til alle de mennesker, som har brug for fællesskabet om, at det vil fællesskabet ikke lige prioritere, sagde kredsformanden.

Værdien af faglighed

Socialpædagogerne Nordjylland har sammen med Socialpædagogerne Bornholm søsat et fælles arbejde, der skal sætte ord på, hvordan socialpædagogisk faglighed helt konkret forandrer liv. Medlemmerne i de to kredse er i forbindelse med arbejdet blev inddraget for at finde frem til og sætte ord på, hvor det giver allermest værdi for borgerne, når der er socialpædagogisk personale, som udfolder deres faglighed.

– Det spændende samarbejde med kreds Bornholm skal gøre det nemmere for os at tage dagsordenen, når det kommer til at sætte ord på det socialpædagogiske fag. Vi skal være meget bedre til at sætte ord på betydningen af den socialpædagogiske faglighed, så det bliver klart og tydeligt for politikere, embedsfolk, samarbejdspartnere og offentligheden, sagde Peter Kristensen.

Valgte medlemmer

I alt 144 stemmeberettigede medlemmer deltog i årets generalforsamling, hvor der både genvalg og nyvalg til posterne i kredsen.

Peter Kristensen og Kathja Ryom blev genvalgt som kredsformand og 1. kredsnæstformand. Julie Kildahl, der hidtil har været FTR i Vesthimmerlands Kommune, blev nyvalgt som 2. kredsnæstformand, mens Charlotte Enevoldsen fortsætter i den politiske ledelse som 3. kredsnæstformand.

Lars Øberg, Ellen Rasmussen, Pia Helene Ulrik blev sammen med Peter Kristensen valgt til hovedbestyrelsen.

Den nye kredsbestyrelse

Efter generalforsamlingen ser kredsbestyrelsen i Socialpædagogerne Nordjylland sådan ud:

 • Peter Kristensen
 • Lars Øberg
 • Ellen Rasmussen
 • Pia Helene Ulrik
 • Kathja Ryom
 • Julie Kildahl
 • Charlotte Enevoldsen
 • Hanne Majdecki
 • Else Overbye
 • Nanna Egidiussen
 • Per Bleiken Hansen
 • Henrik Flyvbjerg
 • Mona Lund Jensen
 • Morten Axelgaard Nielsen
 • Thomas Peter Nielsen
Bliv medlem