Gå til indhold

#socialpædagog

QR-koder kan gøre borgere mere selvhjulpne

Ved hjælp af QR-koder har Ryan Slaikjær Junkuhn set, hvordan borgere kan hjælpe sig selv til bl.a. at vaske tøj og blive mere selvhjulpne.

29. september 2023

Artikel
Ryan Slaikjær Junkuhn.png (1)

Forfatter: Signe Jacobsen

Foto: Privat

Jeg hedder Ryan Slaikjær Junkuhn, er 42 år og arbejder som hjemmevejleder på Handicap og Psykiatris afdeling i Smedegade i Ringkøbing på 14. år.

Mine kolleger, min leder og jeg fandt en app, hvor man kan lave videoer til QR-koder og sætte dem op hos borgerne. Når koden scannes, vises en video, som vi har lavet sammen med borgeren. Vi har en borger, der gerne ville bo sammen med sin kæreste, men skulle være mere selvhjulpen inden. Han har fx haft svært ved at vaske tøj, men nu kan han scanne QR-koden, og så vises der en video af, at han selv trin for trin kommer tøjet i vaskemaskinen, doserer vaskepulver osv.

Han har været meget glad for det. Nu er det nok, at han ser QR-koden, så minder det ham om, hvordan det skal gøres. Vi har fået lov at have appen som et prøveprojekt i et år, men vi håber, at vi kan få licens til at fortsætte arbejdet.

Bliv medlem