Gå til indhold

Socialpædagogen

Fagbladet Socialpædagogen udkommer sjældnere

Fra november 2023 udkommer fagbladet Socialpædagogen kun 6 gange årligt på print. Det sker bl.a. for at følge med medieudviklingen, for socialpædagoger bliver også mere digitale.

31. oktober 2023

Artikel
Forsider_Socialpædagogen.png

Forfatter: Marie Dissing Sandahl

Fra november 2023 udkommer Socialpædagogen seks gange om året – mod 11 gange tidligere. Det har Socialpædagogernes hovedbestyrelse besluttet at gøre af to årsager: Læserne er blevet mere digitale – og for første gang svarer lidt flere medlemmer i en brugerundersøgelse, at de foretrækker at høre fra fagforeningen gennem nyhedsbreve i stedet for et trykt fagblad.

For det andet er priserne på porto og papir steget. Derfor er det vigtigt at spørge, om man bedst bruger medlemmernes penge på artikler om den socialpædagogiske faglighed på digitale platforme – eller på porto og papir, lyder begrundelsen.

Det betyder dog ikke, at fagbladet udgår. For brugerundersøgelsen viste også, at omkring 80 pct. af medlemmerne læser hele eller dele af bladet. Og tilfredsheden er stor med indhold og emner. For Socialpædagogen har en vigtig opgave i forhold til at skabe et fagligt fælles­skab for landets socialpædagoger, give inspiration til arbejdslivet og udvikle og diskutere socialpædagogikken og metoder og tilgange på det sociale område.

Bliv medlem