Gå til indhold

kompetenceudvikling

Sanne fik større gennemslagskraft som TR

Når du inddrager din personlige historie og gør argumenter konkrete med eksempler og fortællinger, bliver det lettere at slå igennem i rollen som tillidsrepræsentant. Det erfarede TR Sanne Storgaard Eskemose

12. januar 2023

Artikel
sanne-eskemose1128x600.gif

Forfatter: Malene Dreyer

Efter et par år som TR har Sanne Storgaard Eskemose rimelig godt styr opgaverne som TR. Men da kurset ’Styrk din gennemslagskraft som TR’ blev udbudt i november, vakte det hendes interesse.

-Overskriften fangede mig. ’Gennemslagskraft’ - hvad ligger der i det ord? Jeg kunne godt bruge noget mere gennemslagskraft for at føle mig mere sikker på min rolle og være tydelig i at udvise tillid og sikkerhed, siger Sanne Storgaard Eskemose.

Fortællinger fanger opmærksomheden
På kurset fik Sanne og de andre deltagere lejlighed til at øve sig i at sætte ord på deres egne fortællinger og erfaringer, for ad den vej kan man blive mere tydelig og inspirerende. ’Når vi deler vores fortællinger, taler vi både til modtagerens hjerne og hjerte, skaber vi billeder, vækker følelser og genkendelse. Vi gør det abstrakte konkret, og vi gør budskabet nærværende for den, vi taler til’, lyder det i kursusbeskrivelsen. Og Sanne tog i den grad noget med sig derfra.

-Det giver god mening, netop det med den personlige fortælling. Nu tør jeg inddrage mig selv, min egen historie og mine erfaringer som TR. Det gør en forskel. Særligt når jeg sidder overfor en ny kollega. Så kan jeg bidrage med mere end det, hun bare kan læse sig til i en folder, fortæller Sanne Storgaard Eskemose.

At få argumenterne konkretiseret ved hjælp af eksempler og historier fra virkeligheden har givet bonus for tillidsrepræsentanten.

-At fortælle om oplevelser, jeg selv har haft, hvor fagforeningen har det hjulpet mig, og give eksempler på, hvordan jeg har hjulpet andre, har gjort det lettere at sætte ord på, hvorfor er det vigtigt at have en fagforening, siger Sanne Storgaard Eskemose.

Bevidsthed om fællesskabet
Øvelserne i at få fortællingerne frem har også givet hende en dybere bevidsthed om fagforeningen som fagligt fællesskab, og dermed et stærkere fundament for hendes egen rolle.

-Jeg har fået en større forståelsesramme for hvad, der er så vigtigt ved at have en fagbevægelse. At vi derigennem kan holde fast i vores faglighed. Fagforeningen er mere end arbejdstidsregler og ferieloven, det er også et fagligt fællesskab. Styrken i at være mange, så vi kan kæmpe for vores fag og bibeholde vores faglighed, er vigtig. Så vi ikke bliver usynlige, siger Sanne Storgaard Eskemose.

Kurset har på den baggrund rustet hende til at stå stærkere særligt i de situationer, hvor man som TR kan blive udfordret på, hvorfor man skal være medlem af fagforeningen og betale mere end hos ’de gule’.

-For mig kan det med at gribe fat i folk og argumentere for medlemskab godt være lidt svært. Man kan føle sig som en der skal ud og holde en salgstale. Her er det godt med mere ballast i rygsækken, og jeg føler, at jeg har fået styrket min gennemslagskraft, så jeg er mere sikker og tryg i at gå ud i situationer, der kan føles lidt grænseoverskridende.

-Siden kurset har det været meget i mit mind set, at jeg føler mig stærkere og mere tydelig i min rolle, når jeg kommer ud på matriklerne og repræsenterer Socialpædagogerne. Så er det helheden og det fællesskab man ikke bare kan læse sig til, jeg repræsenterer, siger Sanne Storgaard Eskemose.

Bliv medlem