Gå til indhold

Lønforsikring

Med lønforsikringen kunne jeg holde skindet på næsen

Da Ulla Kristine Forfang blev ledig, var det Socialpædagogernes lønforsikring, der fik familiens økonomi til at hænge sammen. – Det var faktisk afgørende for, at vi kunne blive boende, og gav mig ro til at forfølge det arbejdsliv, jeg gerne ville

9. januar 2023

Artikel
20221123_SocPæd_UllaForfang01_1128600.jpg
I en periode med ledighed oplevede socialpædagog Ulla Kristine Forfang betydningen af at have en lønforsikring som sikkerhedsnet.

Forfatter: Lea Holtze

Foto: Nils Lund Pedersen

Ulla Kristine Forfang vidste, at dagen ville komme. Den dag, hvor hendes stilling som opsøgende mentor i Forsvarets Veterancenter udløb, og hvor hun skulle sige farvel til kollegerne og de borgere, hun holdt så meget af. Men det gjorde det ikke nemmere.

– Jeg var vanvittigt ked af at sige farvel til arbejdet. Og i det hele taget er det jo ikke nogen rar situation at stå uden job. Jeg havde i tiden op til søgt flere andre stillinger, men var ikke kommet til ret mange samtaler. Og oven i det pres, det er at være ledig, kom tankerne om vores økonomi, og hvordan det hele skulle gå, fortæller hun.

Ulla Kristine Forfang har som socialpædagog arbejdet med mennesker i udsatte positioner, hjemløshed og misbrug i ti år. Men to af hendes tidligere ansættelser har været midlertidige og havde derfor en klar udløbsdato.

På den anden side ventede perioder med ledighed. Og her oplevede Ulla Kristine Forfang betydningen af at have en lønforsikring.

Kunne blive boende

– Som nyuddannet havde jeg overvejet at melde mig ud af fagforeningen for at spare penge. Lønforsikringen gjorde, at jeg blev. Det er jeg glad for nu, siger hun.

I praksis er Socialpædagogernes lønforsikring automatisk en del af medlemskabet, når man er medlem af både Socialpædagogerne og Socialpædagogernes A-kasse. Lønforsikringen supplerer dagpengene og sikrer 80 pct. af ens hidtidige løn i op til seks måneder, hvis man bliver opsagt. Og i løbet af de to ledighedsperioder lagde lønforsikringen godt 34.000 kr. oven i Ulla Kristine Forfangs dagpenge.

Det gjorde, at familien kunne ’holde skindet på næsen’, som hun udtrykker det.

– Lønforsikringen var afgørende for, at vi kunne blive boende, og var på den måde en redning i forhold til vores måde at leve som familie, siger hun.

Kan du klare dig på dagpenge alene?

Socialpædagogernes lønforsikring er en af de bedste og billigste lønforsikringer i Danmark.

Med Socialpædagogernes lønforsikring er du sikret 80 pct. af din tidligere løn, hvis du bliver fyret. De usikre tider gør, at den ekstra sum kan være afgørende for privatøkonomien, selv hvis ledigheden er af kortere varighed.

Du er automatisk dækket, hvis du er medlem af Socialpædagogerne og Socialpædagogernes A-kasse.

Læs mere på sl.dk/lønforsikring

Mentalt og økonomisk pres

Samtidig gav lønforsikringen Ulla Kristine Forfang ro til at forfølge det arbejdsliv, hun gerne ville.

– I mit arbejde med hjemløshed og misbrug er jeg ude i en særlig gren af mit fag, som jeg trives rigtig godt i. Men det er måske ikke de job, der er flest af. Jeg skulle selvfølgelig stadig søge to job om ugen som alle andre ledige, men jeg følte et mindre pres på mine skuldre, fordi jeg vidste, at vores økonomi var nogenlunde OK, fortæller hun.

I skrivende stund er Ulla Kristine Forfang ansat i et vikariat i Socialpsykiatrien Lolland. Ved siden af freelancer hun som mentor i Kriminalforsorgen. Herefter er hendes plan at blive tilknyttet et vikarbureau, indtil hun lander den helt rigtige fastansættelse.

Hun håber, at andre socialpædagoger gør brug af Socialpædagogernes lønforsikring, hvis de skulle blive fyret eller på anden måde blive ufrivilligt ledige ligesom hende.

– Som ledig er man i forvejen i noget af et jerngreb, og der skal ikke så meget til at få korthuset til at vælte. Lønforsikringen giver rum til, at man kan holde fast i sin integritet og det, man gerne vil. Den lindrer i en svær tid. Og for nogen kan den jo virkelig være det, der holder en oven vande både økonomisk og mentalt, siger hun.

Som ledig er man i forvejen i noget af et jerngreb, og der skal ikke så meget til at få korthuset til at vælte. Lønforsikringen giver rum til, at man kan holde fast i sin integritet og det, man gerne vil. Den lindrer i en svær tid.

Ulla Kristine Forfang, socialpædagog
Bliv medlem