Gå til indhold

Lønforsikring

Lønforsikringen var mit sikkerhedsnet

Da Karina Steensgaard rejste hjem fra Grønland, stod hun uden job og bolig. ’Jeg ved faktisk ikke, hvad jeg havde gjort uden lønforsikringen,’ fortæller hun

9. januar 2023

Artikel
Karina.png
I løbet af Karina Steensgaards ledighedsperiode lagde Socialpædagogernes lønforsikring 120.000 kr. oven i hendes dagpenge. På den måde kunne hun bruge kræfterne på at være arbejdsløs – og med ro i maven finde et job og få det godt selv.

Forfatter: Lea Holtze

Foto: Ricky John Molloy

Karina Steensgaard var flyttet ud af sin lejlighed. Hun havde sagt sit faste job som socialpædagog og teamleder op. Nu stod hun her godt og vel 3.000 kilometer stik nordvest – fuld af forventninger.

For i det østlige Grønland ventede et nyt fagligt eventyr for den nu 56-årige socialpædagog. Hun skulle være forstander på et helt nyt ungecenter – med døgninstitution, efterværn, dagbehandling og ungerådgivning for nogle af Grønlands mest udsatte børn og unge.

– Men stedet var ikke bygget endnu. Folk fik ikke deres løn. Forudsætningerne for at løfte opgaven var helt håbløse, fortæller hun.

Det var en svær beslutning. Men efter fire måneder smed Karina Steensgaard håndklædet i ringen og rejste hjem. Med sig fik hun en aftale om en afskedigelse, så der de efterfølgende tre måneder ville gå løn ind på hendes konto. Men derudover stod hun på bar bund.

– Jeg havde intet sted at bo. Jeg havde ikke noget job. Jeg tror, jeg flyttede ind hos en veninde til at starte med. Det var voldsomt at stå der alene, siger hun.

Ro til at samle sig

Derfor kontaktede Karina Steensgaard Socialpædagogernes a-kasse, som kunne fortælle, at lønforsikringen var en del af hendes medlemskab og dermed hendes sikkerhedsnet.

Lønforsikringen supplerer dagpengene og sikrer 80% af ens hidtidige løn i op til seks måneder, hvis man bliver opsagt. Og i løbet af Karina Steensgaards ledighedsperiode lagde lønforsikringen ca. 120.000 kr. oven i hendes dagpenge.

I Socialpædagogerne er lønforsikring en kollektiv ordning, der koster 46 kr. om måneden – og gælder for alle medlemmer. Og det synes Karina Steensgaard er den rigtige måde at gøre det på.

– På den måde kunne jeg bruge det halve år på at være arbejdsløs – og med ro i maven finde et job og få det godt selv. Det er det, lønforsikringen kan hjælpe med, fortæller hun.

Ud på den anden side

Efter et halvt år havde Karina Steensgaard genfundet energien og troen på sig selv – hun ville ud at være leder igen, for det var det, hun brændte for og var god til. Hun søgte og fik en midlertidig ansættelse, som gav hende tid til at lande det helt rigtige job. Det har hun i dag.

– Jeg har det skide godt og har genfundet mig selv fuldstændig. Mit største held har været, at jeg har haft evnen til og muligheden for at sige: Jeg skal bare lige have ro i det her, så kommer jeg ud på den anden side, siger hun.

Kan du klare dig på dagpenge alene?

Socialpædagogernes lønforsikring er en af de bedste og billigste lønforsikringer i Danmark. Med Socialpædagogernes lønforsikring er du sikret 80 pct. af din tidligere løn, hvis du bliver fyret. De usikre tider gør, at den ekstra sum kan være afgørende for privatøkonomien, selv hvis ledigheden er af kortere varighed.

Du er automatisk dækket, hvis du er medlem af Socialpædagogerne og Socialpædagogernes A-kasse.

Læs mere på sl.dk/lønforsikring

På den måde kunne jeg bruge det halve år på at være arbejdsløs – og med ro i maven finde et job og få det godt selv. Det er det, lønforsikringen kan hjælpe med.

Karina Steensgaard, socialpædagog og leder
Bliv medlem