Gå til indhold

#socialpædagog

Jeg er med til at sikre den gode anbringelse

Som anbringelseskonsulent er socialpædagog Niels Buhl Axelsen med til at sikre, at kommunen finder den bedre anbringelse til det enkelte barn. – Mit fokus er altid på, at vi finder det bedre match, siger han

17. januar 2023

Artikel
Socialpædagog.png

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

Foto: Ricky John Molloy

Jeg hedder Niels Buhl Axelsen, er 62 år og arbejder som anbringelseskonsulent i Fredensborg Kommune. Her bistår jeg rådgiverne i anbringelsesprocesserne. Det indebærer, at nu vi har børn på vej til anbringelse, er min rolle at sikre, at vi finder den bedste anbringelse til det enkelte barn.

Jeg har tidligere været leder ad flere omgange, primært på det specialiserede børne- og ungeområde, så jeg har været ude på rigtig mange institutioner og hos pleje­familier. Den erfaring bruger jeg nu til hele tiden at holde fokus på, at vi finder det rigtige match.

Mine mange års erfaring som både behandlingsleder og som familieplejekonsulent gør, at jeg har stor indsigt i behandlingsforløb set både fra forvaltningens side og behandlerens side, når vi skal vurdere en anbringelse eller måske tage konsekvensen af, at en anbringelse bryder sammen.

Jeg er ikke så let at vælte omkuld, når jeg fx sidder over for en garvet forstander – så trækker jeg på mine lederevner og den superviserende tilgang, jeg har med i bagagen.

Bliv medlem