Gå til indhold

#socialpædagog

Jeg vil sætte fokus på rekruttering

Lige nu er jeg i gang med at gennemføre Socialpædagogernes Fagpolitiske Uddannelse. Det giver mig gode værktøjer til bl.a. at kommunikere om mit fag, og jeg kommer lidt ned i maskinrummet og får et indblik i Socialpædagogernes politiske arbejde

26. september 2022

Artikel
socialpædagog.png

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

Foto: Privat

Jeg hedder Steen Christensen, er 56 år og arbejder på Bøgeallé 15 – et døgndækket botilbud i Ribe. Lige nu gennemfører jeg Socialpædagogernes Fagpolitiske Uddannelse. Det giver mig gode værktøjer til bl.a. at kommunikere om mit fag, og jeg kommer lidt ned i maskinrummet og får et indblik i Socialpædagogernes politiske arbejde. Undervisningen har meget høj standard, og mine medstuderende er både involverende og inspirerende.

Min medstuderende Tina og jeg udvikler et projekt med opbakning fra vores kreds, hvor vi sætter fokus på rekruttering. Planen er, at vi skal ud på gymnasier og andre skoler og fortælle de unge mennesker om vores fag og om det spændende job, vi har. Måske det kan være med til bare at plante et lille frø, så nogle unge vælger pædagoguddannelsen.

Fagpolitisk Uddannelse har gjort mig endnu mere bevidst om, hvor vigtig den socialpædagogiske faglighed er, og at den praktiseres på arbejdspladserne. Derfor er det så vigtigt at promovere vores fag, så andre faggrupper ikke tager over.

Bliv medlem