Gå til indhold

Fotoreportage

Fodbold og fingermaling er en oase i et ubegribeligt børneliv

I Bolivias gader lever forældreløse børn et farligt liv uden nogen form for beskyttelse – og uden rettigheder. Nogle af børnene kender ikke engang deres eget navn eller alder. Det socialfaglige arbejde starter derfor helt fra grunden. Ved at skabe tillid til børnene og opbygge relationer gennem fælles aktiviteter som fx fodbold og kunst giver socialarbejderne børnene en chance for en livsvigtig forandring

26. september 2022

Artikel
Boliva.png
Alalays medarbejdere udfører opsøgende arbejde på gadeplan, hvor de først og fremmest skaber tillid til børn og unge, som lever på gaden. Det foregår via små skridt, for mistilliden til andre mennesker er stor blandt gadebørnene, der har mange dårlige erfaringer med i bagagen. Gadeplans­medarbejderne nærmer sig dem forsigtigt via aktiviteter som leg og fodboldspil.

Forfatter: Malene Dreyer

Foto: Marcelo Iturriaga Silva

Alalays arbejde

Alalay er en NGO, som hjælper udsatte børn og unge i Bolivias to største byer: La Paz og Santa Cruz.

Alalay når ud til ca. 6.000 børn og unge i de mest udsatte områder. De arbejder både med forebyggelse og med at hjælpe de børn, der lever et liv på gaden til at få et værdigt og meningsfuldt liv.

Alalay har ansat i alt 60 personer – hovedsageligt socialarbejdere, pædagoger og psykologer, som arbejder tæt sammen med forældre, lærere og myndigheder.

International Børnesolidaritet (IBS)

IBS’s formål er at styrke børn og unges rettigheder og give dem en stemme via samarbejde med
lokale partnerorganisationer i Mellemamerika – bl.a. Alalay. IBS bygger på støtte fra Socialpædagogerne, FOA og BUPL, så gennem dit medlemskab af Socialpædagogerne bidrager
du til det sociale arbejde i bl.a. Bolivia.

Du kan læse mere og støtte indsatsen på hjemmesiden: ibssol.dk

Bliv medlem