Gå til indhold

Podcast

Metoder og tilgange: Neuropædagogik

Hvad vil det sige at arbejde neuropædagogisk – og hvad består neuropædagogikken grundlæggende af? I dette afsnit bliver du introduceret til neuropædagogik, og får bl.a. viden om hjernens inddeling, menneskesynet og den neuropædagogiske analyse

5. august 2022

Podcast
_Metoder og tilgange Neuropædagogik.png

Forfatter: Frederikke Halling Hastrup

Foto: Nils Lund Pedersen

Neuropædagogik kan defineres som ’praktisk anvendelse af neurologi og neuropsykologi’. Som socialpædagog bruger du neuropædagogik som forståelsesramme til at tilpasse indsatsen overfor borgeren, så der skabes de bedst mulige vilkår for at understøtte den enkeltes livskvalitet og trivsel.

Men hvad vil det egentlig sige at arbejde neuropædagogisk – og hvad består neuropædagogikken grundlæggende af? Det bliver du introduceret til i dette afsnit af Socialpædagogernes podcast, hvor vi dykker ned i hjernens inddeling, menneskesynet, den neuropædagogiske analyse, og selvfølgelig hvordan du arbejder socialpædagogisk ud fra tilgangen.

FAGLIGT REFLEKSIONSVÆRKTØJ: Download dette refleksionsværktøj om neuropædagogik og sæt gang i den faglige refleksion enten selv eller med dine kolleger

Sådan lytter du til podcasten:

Medvirkende:
Brian Laurenborg, socialpædagog på Odenseværkstederne og Bente Juul, neuropædagogisk konsulent tilknyttet Hjerneskadecentret i Odense

Tilrettelæggelse og produktion: Mie Brandstrup, Genlyd podcast

Bliv medlem