Gå til indhold

Podcast

Kort fortalt: Den nye autismediagnose

Autismediagnosen er ændret. På 10 minutter får du her et overblik over, hvad der er op og ned i den nye diagnose - og hvad det har af betydning for det socialpædagogiske arbejde med mennesker med autisme

31. august 2022

Podcast
Nadjia Tamechmecht.png

Forfatter: Frederikke Halling Hastrup

Foto: Marina Zibart

Autismediagnosen er ændret. Væk er underdiagnoserne som fx Asbergers og infantil autisme, og i stedet har vi fået et spektrum til at definere, hvor den enkelte med autisme befinder sig.

– Med de nye diagnosekriterier beskriver man i højere grad det enkelte menneske med de ressourcer og vanskeligheder, som personen har. Og den viden skal vi bruge til at se, hvor vi kan støtte og hjælpe det enkelte menneskes udvikling bedst muligt, siger Nadjia Tamechmecht, som er konsulent hos Center for Mentalisering og forsker i kognitiv adfærdsterapi.

I podcasten sætter hun dig grundigt ind i, hvad den nye autismediagnose går ud på, og hvad den betyder for den socialpædagogiske praksis.

FAGLIGT FOKUS PÅ AUTISME: Find flere udgivelser om arbejdet med mennesker med autisme i dette faglige tema

Sådan lytter du:

Medvirkende: Nadjia Tamechmecht, socialpædagog, konsulent hos Center for Mentalisering, og forsker i kognitiv terapi ved Oxford Universitet.

Tilrettelæggelse og produktion: Mads Christian Heede / Kontekst&Lyd

Bliv medlem