Gå til indhold

Podcast

Podcasts til din sommer

Tag Socialpædagogernes podcast i ørerne henover sommeren og hold dig fagligt up-to-date. Her får du en guide til 5 populære afsnit

30. juni 2022

Artikel
topbillede_til_artikel_podcast.png

Forfatter: Frederikke Halling Hastrup

Det er sommer, og lige meget, om den står på arbejde eller afslapning, er det et godt tidspunkt at få lyttet til en masse spændende podcasts. Men hvor skal du starte?

Med Socialpædagogernes Podcast i ørerne, kan du på ca. 25 minutter opdatere dig på spændende, relevante emner og faglige tilgange indenfor dit fag. Du får indsigt i både teori og praksis, og kan lade dig inspirere af andre socialpædagogers måder at arbejde med emnet.

Hvis du søger på 'Socialpædagogerne' i din foretrukne podcast-app, finder du mere end 30 afsnit af vores faglige podcastserie, bl.a. om Low arousal, Recovery og Forråelse - men herunder har vi samlet et lille udvalg af de mest populære, som du kan starte med:

1. STRUKTURERET VISUALISERET SPECIALPÆDAGOGIK

Lyt til afsnittet: Apple PodcastsGoogle PodcastsPodBean eller Spotify

Hvordan sikrer du dig, at du forstår personer med autisme – og hvordan kan du hjælpe med at strukturere deres hverdag på den måde, som giver allerbedst mening for den enkelte? Bliv klogere på Struktureret Visualiseret Specialpædagogik, som er en TEACCH-inspireret tilgang til arbejdet med personer med autisme.

2. MENTALISERING

Lyt til afsnittet: Apple PodcastsGoogle PodcastsPodBean eller Spotify

Mentalisering handler om at have sind på sinde. Det er evnen til at forstå tanker, følelser og adfærd hos sig selv og andre. Men det er også en faglig metode til at se traumer og reaktionsmønstre bag handlinger, der kan virke uforståelige eller problematiske.

3. LOW AROUSAL 2 (LA2)

Lyt til afsnittet: Apple PodcastsGoogle PodcastsPodBean eller Spotify

Low Arousal 2 (LA2) er et effektivt redskab til at forebygge, håndtere og lære af voldsomme episoder, og handler om at samarbejde, skabe bedre trivsel og mindske vold.

I podcasten bliver du klogere på metodens tre dele: Trivselsplanen, Tryghedsplanen og Læringsplanen, og hvordan du bruger dem i det daglige arbejde med mennesker med psykiske vanskeligheder, kognitive funktionsnedsættelser og sociale problemer.

4. NÅR SELVSKADE ER EN STRATEGI

Lyt til afsnittet: Apple PodcastsGoogle PodcastsPodBean eller Spotify

At skære i sig selv. Banke hovedet ind i væggen. Brænde huller i huden. Selvskade har mange forskellige former. Men fælles for den selvskadende adfærd er, at det er en strategi til at rumme og håndtere psykisk mistrivsel, og det, der er svært. Der er altid en dybereliggende grund til, at unge skader sig selv, og det gælder om at finde ind til den, hvis mistrivsel skal vendes til trivsel.

5. OMSORGSTRÆTHED

Lyt til afsnittet: Apple PodcastsGoogle PodcastsPodBean eller Spotify

Som socialpædagog går du på arbejde med hele dig selv: din faglighed, personlighed, følelser og omsorg. Alt sammen alfa og omega for arbejdet med mennesker - men det koster også. Omsorgstræthed er anerkendt som kilde til stress, udbrændthed og forråelse, så hvordan kan vi forebygge, at den sniger sig ind?

Bliv medlem