Gå til indhold

Kommentar

Opvarmning til travlt og vigtigt efterår

En politisk aftale om pædagoguddannelsen. En tiårsplan for psykiatriområdet. Barnets Lov. Det er blot nogle af de ting, der venter, på den anden side af sommerferien, så vi går et travlt og vigtigt forår i møde, siger forbundsformand Benny Andersen

10. juni 2022

Artikel
Benny_2_farve_1128x600.jpg

Forfattere: Benny Andersen og forbundsformand

Foto: Ricky John Molloy

Så er det snart tid til at finde klipklapperne frem. For det er sommer, og det betyder ferie for mange af jer. Nu skal der tankes op med fx sand mellem tæerne, skovture, gode bøger, besøg af venner og måske endda en rejse til fjernere himmelstrøg.

Sådan lyder mine planer i hvert fald. For det er vigtigt at tanke op, og det er vigtigt at slippe tankerne om arbejdet, når man holder fri. Så kommer man tilbage på jobbet med fornyet energi, og det må jeg bare for eget vedkommende sige, at der er brug for.  

For Socialpædagogerne får et travlt efterår. Rigtig travlt! Der er mange vigtige politiske emner, der skal behandles efter sommerferien. Bl.a. har vi en klar forventning om, at der skal landes en politisk aftale om pædagoguddannelsen, og her har vi jo det tydelige synspunkt, at vi – helt i tråd med den evaluering, der blev lavet – ønsker mere socialpædagogisk specialisering til alle dem, der søger vores retning.

Det bliver også til efteråret, vi forhåbentligt får vedtaget en tiårs plan for psykiatriområdet, hvor mange af jer jo arbejder. Også her er vi tydelige: Vi ønsker en sammenhængende psykiatriplan og et tydeligere fokus på socialpsykiatrien.

Generelt kan man sige, at vi ønsker os faglighed til udsatte mennesker – fx de børn, der forhåbentligt er en håndsrækning til i den kommende Barnets Lov, som vi også ser frem til falder på plads til efteråret. Ud over mere fokus på socialpædagogisk faglighed ser vi også gerne her et tydeligt opgør med det hidtidige mantra om mindst mulig indgriben.

Med andre ord bliver der nok at se til, hvilket I jo med garanti kan nikke genkendende til ude på jeres arbejdspladser. Og derfor ønsker jeg jer en rigtig god sommer.

Bliv medlem