Gå til indhold

#socialpædagog

Klar til et nyt kapitel i et langt arbejdsliv

Efter at have arbejdet som menig socialpædagog siden 1982 har Lone Blach for nylig taget springet til at blive afdelingsleder. – Det har været en stor omvæltning at blive leder for mine kolleger, men jeg lærer hele tiden, siger hun

10. juni 2022

Artikel
Blad 6 2022 (1).png

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

Foto: Privat

Jeg hedder Lone Blach, er 62 år – og tog sidste år fat på et helt nyt kapitel i mit arbejdsliv. For efter at have været ’på gulvet’ siden 82 er jeg nu afdelingsleder i Blomsterhuset i Roskilde, som er et nyt specialiseret tilbud i Roskilde Kommune for ældre voksne borgere med udviklingshæmning og somatiske lidelser.

Det har været en stor omvæltning for mig, at jeg fra den ene dag til den anden pludselig var leder for mine kolleger. Og jeg kæmper da stadig med alle de nye arbejdsopgaver som fx vagtplaner, normering og økonomi.

Den største udfordring er helt klart det med gerne at ville tilfredsstille alle mennesker i en vagtplan og få det hele til at gå op. Men jeg lærer hele tiden – og jeg er stolt af at mærke, hvordan jeg er med til at skabe et godt arbejdsklima, hvor medarbejderne er glade for at være.

Jeg siger gerne, at vi kan ændre alting, hvis bare det er til det bedre. Og jeg gør meget ud af at lytte, inddrage og uddelegere alt det ansvar, jeg kan, til mine medarbejdere, for det er den ledelsesstil, jeg gerne vil stå for.

Bliv medlem